- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέο ανοιχτό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών

Η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών κάνει νέο ανοιχτό κάλεσμα στην Αθήνα το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 προς Αγραφιώτες, συλλόγους από Ευρυτανία και Καρδίτσα και φίλους των Αγράφων για τη συνδιαμόρφωση των επόμενων δράσεων.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τις βουνοκορφές των Αγράφων από παρθένες περιοχές πλούσιου φυσικού κάλλους και βιοπικοιλότητας, από συμβολα αντίστασης και ελευθερίας, σε βιομηχανικές περιοχές εταιρειών για παραγωγή ενέργειας. Το σχέδιό τους περιλαμβάνει την εγκατάσταση 600 περίπου ανεμογεννητριών στις κορυφές των Αγράφων, με ύψος από 120 έως 150 μέτρα η καθεμιά (σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ) και δεκάδες μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα στα ποτάμια του ορεινού όγκου.

Με πρόσχημα την ”πράσινη” ανάπτυξη και τις ΑΠΕ και κυρίως με την ανεξέλεγκτη “επέλαση” βιομηχανικής κλίμακας αιολικών εγκαταστάσεων συντελείται μια άνευ προηγουμένου καταστροφή της ελληνικής φύσης, των ιστορικών και πολιτισμικών τοπίων. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφούν τα βουνά μας για τα “πράσινα” κέρδη κάποιων. Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να κερδοσκοπούν κάποιοι εις βάρος μας και εις βάρος των επόμενων γενεών.

Η  σύσταση της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου 2019, έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα προς Αγραφιώτες και συλλόγους Ευρυτανίας και Καρδίτσας, λόγω της επιτακτικής ανάγκης δημιουργίας ενός κοινού μετώπου αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Άγραφα.