- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νίκος Καρδούλας: Σημεία Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας

H Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, με σκοπό τη συνεκτική ανάδειξη και την αποτελεσματική προώθηση της πολιτικής αλήθειας, ακόμα και στα πιο δύσπιστα κοινά της ελληνικής κοινωνίας, έθεσε σε λειτουργία τα «Σημεία Αλήθειας» τα οποία αποτελούν μια συστηματική και δομημένη κωδικοποίηση του πολιτικού λόγου της ΝΔ, η οποία συνεχώς θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται.

Η δημιουργία μιας αξιόπιστης και δυνατής σχέση εμπιστοσύνης της ΝΔ με τους πολίτες, είναι η βάση ώστε να χτισθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα έρθει για να αλλάξει την πατρίδα μας. Στόχος της ΝΔ δεν είναι απλώς να καταδειχθούν οι ιδεοληψίες, οι μεγάλες αποτυχίες και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνέπειες τους στην καθημερινότητα των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αποδείξει πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, θα εφαρμόσει το εθνικό σχέδιό της, με σκοπό να φτιαχτεί μια πατρίδα που θα δίνει ξανά ευκαιρίες και ελπίδα, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Τα σημαντικότερα 12 Σημεία Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας μέχρι σήμερα είναι:

  1. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα θέλαμε να έχει κλείσει η αξιολόγηση. Το κόστος της αναξιοπιστίας, της αναποτελεσματικότητας, των καθυστερήσεων και ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιο. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης έχει προσθέσει δημοσιονομικά μέτρα, όπως είναι η περικοπή του αφορολόγητου και των συντάξεων και για μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά το 2018. Η αβεβαιότητα και η καθυστέρηση στη β’ αξιολόγηση κοστίζουν πολύ στην οικονομία και στους Έλληνες και κάθε μέρα που περνάει, ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει. Υπάρχουν υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, όπως επίσης διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα, τα οποία αποτελούν το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας.
  2. Την αποκλειστική ευθύνη των νέων σκληρών μέτρων έχουν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους, οι οποίοι φέρνουν από το παράθυρο ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο, δεσμεύοντας τη χώρα σε διαρκή λιτότητα και μετά το 2018. H Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο νέων σκληρών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση. Η ΝΔ διαθέτει ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για έξοδο της χώρας από την κρίση. Με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών και θα απελευθερώσουν την οικονομία της χώρας. Με αξιολόγηση και αξιοκρατία στο Δημόσιο για ένα αποδοτικότερο, καλύτερο Κράτος. Με λιγότερους φόρους για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με ιδιωτικές επενδύσεις για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
  3. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι και το 2016 έκλεισε με ύφεση, σημειώνοντας μηδενική πρόοδο σε σχέση με το καταστροφικό 2015. Τα στοιχεία του δ’ τριμήνου δείχνουν ότι το Α.Ε.Π. βούλιαξε κατά 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου 2016, ενώ οι επενδύσεις κατέρρευσαν κατά -30,7% έναντι του αντίστοιχου δ’ τριμήνου του 2015. Η πραγματική οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί πλήρως τους τελευταίους μήνες. Είχαμε σημαντικές εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, 1,7 δις € μόνο τον Ιανουάριο. Τον ίδιο μήνα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν, κατά περίπου 300.000.000 € και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας. Τα επιτόκια της χώρας, τα οποία είναι και ο τελικός δείκτης της αξιοπιστίας των ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις διεθνείς αγορές, έχουν πάρει πάλι την ανηφόρα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε περίπου εκεί που δανείζεται το Πακιστάν σήμερα.
  4. Η προώθηση του εθνικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, ήταν ο διττός στόχος της διήμερης επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι η σημερινή εικόνα της χώρας δεν χαρακτηρίζει το μέλλον και τις προοπτικές της πατρίδας μας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, με τις σωστές κινήσεις, μπορεί γρήγορα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αποκτήσει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Τόνισε ότι οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάνε χαμένοι και ξεκαθάρισε, ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στη καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

  1. Ο κ. Σπίρτζης, ως Υπουργός και κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, του ανέθεσε άλλη μια – την 4η κατά σειρά – εργολαβία, σε άλλο ένα – το τέταρτο κατά σειρά – τμήμα του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος. Στα τρία προηγούμενα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 178.000.000 €, προστέθηκε άλλο ένα ύψους 74.000.000 €. Μετά από αυτό, η εταιρία Καλογρίτσα ανέλαβε συνολικά το 50% του συγκεκριμένου έργου. Ακυρώνεται έτσι στην πράξη ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι η «κατάτμηση» έγινε για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού.

Η Κυβέρνηση αρχικά με τα «πανωπροίκια» μοίρασε στους εργολάβους επιπλέον 500.000.000 €, τώρα η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι «κατατμήσεις» υπηρετούν τους «ημετέρους» του ΣΥΡΙΖΑ και επιβραβεύουν τον επίσημο εργολάβο λάσπης της Κυβέρνησης: τον κουμπάρο του Υπουργού κ. Σπίρτζη, τον επίδοξο καναλάρχη με τα βοσκοτόπια των άλλων, κ. Καλογρίτσα.

  1. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφέρεται συχνά – πυκνά για επικοινωνιακούς, καθαρά, λόγους σε προσπάθειες που δήθεν καταβάλλει απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, η Ελλάδα κατρακύλησε 11 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η χώρα μας ήταν 58η στον κόσμο το 2015 και υποχώρησε στην 69η θέση το 2016, σε σύνολο 176 κρατών.

Σε αντίθεση με την ανυπαρξία σχεδιασμού και δράσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει 12 συγκεκριμένες προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και τη διαφάνεια.

  1. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες των ρυθμίσεων της Κυβέρνησης για τα “μπλοκάκια”, ζήτησε την άμεση απόσυρσή τους. Επανέλαβε, ταυτόχρονα, ότι μόνη διέξοδος για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας είναι η μείωση των φόρων και των εισφορών.
  2. Τόσο τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», όσο και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα καταρρέει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τον Ιανουάριο, σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στο ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων, με 29.817 περισσότερες απολύσεις. Είναι η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για αυτό το αρνητικό ρεκόρ ως προς τις χαμένες θέσεις απασχόλησης είναι τεράστιες. Τον Ιανουάριο του 2014, το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» έκλεισε με θετικό ισοζύγιο +6.397 νέες θέσεις απασχόλησης. Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά, η εικόνα έχει αντιστραφεί πλήρως.
  3. Άλλη μια έκφανση του παράλογου, απάνθρωπου και άδικου νόμου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτυπώνεται στην υποχρέωση για καταβολή εισφορών, τώρα, για ερευνητικά έργα. Ερευνητές και διοικήσεις βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτήν τη φορά, θύμα της Κυβέρνησης είναι προπάντων, οι νέοι και οι νέες μας, τα καλύτερα μυαλά της Πατρίδας μας, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και πιέζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
  4. Ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε, πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Ελλάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, θα επανέλθει η αβεβαιότητα και θα αρχίσει η συζήτηση για 4ο Μνημόνιο. Οι δηλώσεις του αποδεικνύουν ότι ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός καιροσκοπισμός του πρωθυπουργού συνιστούν σοβαρή απειλή για τη χώρα.

Η ΝΔ, εδώ και καιρό, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, επισημαίνοντάς της ότι όσο καθυστερεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις και όσο ακολουθεί το εσφαλμένο μείγμα της υπερφορολόγησης των πολιτών, τόσο ο κίνδυνος αποτυχίας του προγράμματος θα μεγαλώνει.

  1. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε, από τον Οκτώβριο του 2016, «απόλυτη ανάγκη» να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι είναι απαραίτητη η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μέχρι τον Μάρτιο 2017, για να μη χαθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές το 2018. Τώρα, ο κ. Βερναρδάκης δηλώνει ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο.

Μέσα σε δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής. Μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής και άλλα πολλά.

 

Όσον αφορά τη νέα «φάμπρικα» με τις παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου, η πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρη: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα γίνουν, όμως, αποδεκτές οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με παράνομο τρόπο».

  1. Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στη Βουλή, 48 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα όσα περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, σκιαγραφούν ένα πρωτοφανές πολιτικό – οικονομικό σκάνδαλο που εκθέτει την Κυβέρνηση. Φανερώνει τον τρόπο λειτουργίας του “Τριγώνου της Διαπλοκής”, που οικοδόμησε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω της Τράπεζας Αττικής, του διαγωνισμού – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες που έστησε ο κ. Παππάς και της κατάτμησης δημοσίων έργων από τον κ. Σπίρτζη, προκειμένου να καταλήξουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μαξίμου και κουμπάρο του.

Τα ερωτήματα που καλούνται οι Υπουργοί να απαντήσουν είναι τα παρακάτω:

α. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής;

β. Έχουν χρηματοδοτηθεί από τα δάνεια που έχει λάβει η «Τοξότης Α.Ε.» και ο κ. Καλογρίτσας  από την Τράπεζα Αττικής, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, Μέσα Ενημέρωσης;

γ. Πόσα και ποια έργα έχουν ανατεθεί στις τεχνικές επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα από το 2015 έως και σήμερα και σε ποιο στάδιο εκτέλεσης βρίσκονται;

 

Νίκος Καρδούλας

Τομεάρχης Οργανωτικού Ν.Ο. Τρικάλων