- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ναι στην ειρήνη είπαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρποχωρίου

Μέσα από μια υπέροχη, πολυποίκιλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/6/2018 στο δημοτικό σχολείο Καρποχωρίου, οι μαθητές όλων των τάξεων προβληματίστηκαν, αναρωτήθηκαν, συζήτησαν και τελικά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και στα δεινά που αυτός προκαλεί.

Με τη βοήθεια  σύσσωμων των εκπαιδευτικών τους και με αφόρμηση την αφίσα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή ‘Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) προσπάθησαν να βρουν απαντήσεις στα  τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το ψωμί», όπως ο Βάρναλης έγραψε δεκαετίες πριν;

Έτσι λοιπόν τραγούδησαν, χόρεψαν, απήγγειλαν ποιήματα, ζωγράφισαν, σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης, παρακολούθησαν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Και ένιωσαν πόσο σημαντικό είναι το αγαθό της ειρήνης, πως οι πόλεμοι δε γίνονται και τόσο μακριά μας και πως πολλά άλλα συνομήλικά τους παιδιά αποτελούν τα θύματα των  πολεμικών αναμετρήσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του παραρτήματος Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ και πολλοί γονείς, που μοιράστηκαν με τα παιδιά τους σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς.

.