- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένη η Παιδιατρική Κλινική

Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας υποβαθμίζονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει. Τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ είναι υποστελεχωμένα χωρίς ιατρικές ειδικότητες και κατάλληλο μηχανομογικό εξοπλισμό.

Το νοσοκομείο συνεχώς υποβαθμίζεται με κλινικές όπως ή γυναικολογική-μαιευτική που λειτουργεί οριακά.

Και τώρα- αν και η γρίπη και οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση- είναι εξαιρετικά αμφίβολή μετά τις 15 Φεβρουαρίουη συνέχιση των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Κι αυτό γιατί από τους τρεις γιατρούς που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα τις ανάγκες της κλινικής είχαμε μείωση κατά έναν, καθώς η μία μόνιμη γιατρός και διευθύντρια της κλινικής βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Έτσι έχει απομείνει ο επικουρικός γιατρός και ο γιατρός που έρχεται από το ΠΕΔΥ για την κάλυψη των εφημεριών.Φυσικά με δύο γιατρούς δεν μπορεί να εφημερεύσει η κλινική

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο!

Παίζουν με την υγεία των παιδιών μας!!!

Πεποίθηση μας είναι ότι μόνο με δυναμικούς κοινούς αγώνες όλων εμάς που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα αυτά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι η ένταση και η διεύρυνση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε φορείς του νομού συνέβαλε στην οριακή κάλυψη κάποιων κενών στο νοσοκομείο.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίεςώστε να πετύχουμε τόσο την ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων που όλοι μας βιώνουμε  όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε να όφελος των λαϊκών συμφερόντων στον τομέα της Υγείας Πρόνοιας και όχι μόνο.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

 

Του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και των Ομάδων Σέκλιζας και Ταμασίου