- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ν.Ε Καρδίτσας:Ένα μεγάλο καθαρό ΟΧΙ στη βρώμικη επιχείρηση τρομοκρατίας

Πρόσφατα  η κ. Λαγκάρντ είπε ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι η κυβέρνησή της. Γιατί άραγε; Γιατί, είναι  μία κυβέρνηση η οποία δεν είπε Ζάππεια προεκλογικά και υπέγραψε Μνημόνια μετεκλογικά. Γιατί είναι μία κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει μια ατέρμονη πολιτική που θα βάλει στον ελληνικό λαό πάλι περικοπές στις συντάξεις , στους αγρότες υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στους ελεύθερους επαγγελματίες, νέους φόρους , στα νησιά αυξημένο ΦΠΑ, γιατί αρνείται να ακολουθήσει  μια πορεία χωρίς τέλος, χωρίς προοπτική εις βάρος του ελληνικού λαού. Τέτοια πορεία δεν μπορεί να την υλοποιήσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να  τον ακυρώσει ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας ναι στο δημοψήφισμα.

Θα ψηφίσει ΟΧΙ δίνοντας ένα  όπλο στον Πρωθυπουργό   να επιδιώξει και να φέρει μια συμφωνία που θα είναι βιώσιμη, θα δίνει λύση στο χρέος και θα ανοίγει νέους δρόμους για τη χώρα και για την Ευρώπη.

Είναι αλήθεια ότι παίζονται πάρα πολλά αυτές τις ώρες και αυτή η πρωτοφανής επίθεση που δεχόμαστε από εντός και από εκτός , μιας και η ηγεσία της Ευρώπης δεν εμπιστεύεται καν το πολιτικό προσωπικό του «ναι» στην Ελλάδα και αναλαμβάνει να κάνει η ίδια την καμπάνια για το δημοψήφισμα, δείχνει ότι αυτή η επίθεση που δεχόμαστε είναι η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και αλλαγής της βούλησης του ελληνικού λαού.

Σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες συμβάλλουν τα μέγιστα και τα τηλεοπτικά κανάλια. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Κοινοβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μερίδα των μέσων ενημέρωσης ξέγραψαν κάθε δεοντολογία -όχι ότι ήταν και… φανατικοί- και τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του «ναι». Με μονομερείς ειδήσεις και εκπομπές όπου συμμετέχουν δήθεν «αντικειμενικοί» αναλυτές, με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Εντελώς μεροληπτικά πρόβαλαν τη συγκέντρωση του «όχι» για 8 λεπτά και τη συγκέντρωση του «ναι» για 48 λεπτά κι ένα σωρό άλλους ψυχολογικούς εκβιασμούς κάνουν. Αλλά τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς απ΄ αυτά και τους ιδιοκτήτες τους, όταν οι οφειλές τους στις τράπεζες είναι : για το MEGA …….250.000.000, τον ΑΝΤ1………230.000.000, τον ΣΚΑΙ………180.000.000, το STAR………100.000.000, τον  ALPHA……450.000.000, συνολικά   δηλαδή 1.200.000.000 (ένα δισ. διακόσια δέκα εκατομμύρια ευρώ).

Για ποιο λόγο λοιπόν  να ταχθούν υπέρ του ΟΧΙ και της κυβέρνησης  Τσιπρα που θα τους στείλει φυλακή, εάν δεν πληρώσουν, γιατί να πουν ότι αυτοί τα φάγαν τα λεφτά και ότι  τις Τράπεζες δεν τις έκλεισε ο Τσίπρας, αλλά ο Ντράγκι και τώρα οι πολίτες στήνονται στις ουρές για τα 60 ευρώ;

Αυτές τις δύσκολες ώρες, γιατί να προβάλλουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες και να τους ανακουφίσει από την – με ευθύνες των εταίρων- ταλαιπωρία που περνούν, να πληρώσει κανονικά τα επιδόματα  και τις παροχές του ΟΑΕΔ, να καταβάλλει τις συντάξεις των  ασφαλιστικών ταμείων, να διευκολύνει τις συναλλαγές για τους συνταξιούχους, να εξασφαλίσει την παροχή έκπτωσης 50% στους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος , να αντιμετωπίσει  πρακτικά ζητήματα  που αφορούν Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Γιατί να προβάλλουν το πρόσφατο κυβερνητικό έργο, την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες, την υπογραφή   σύμβασης με την ΔΕΗ για την δωρεάν παροχή και επανασύνδεση ρεύματος στους δικαιούχους του προγράμματος του Ν. 4320/2015 , την ανακούφιση με νόμο του κράτους  των ΑμεΑ με την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την  επαναχορήγηση της  σύνταξης του ΟΓΑ σε 30.000 υπερήλικες, τη μείωση των επιβαρύνσεων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (μηχανικοί γιατροί, δικηγόροι) ή  τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΔ  και του ΕΤΑΑ.

Ούτε λέξη γι΄ αυτά όμως!

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή πρέπει να αποφασίσει ελεύθερα αν θα ορίζει ο ίδιος την κυβέρνησή του και την πολιτική που θα εφαρμόζεται στη χώρα ή όχι. Γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα διαπλοκής, γι΄αυτό ας  κλείσει τις τηλεοράσεις κι ας ακούσει τη φωνή της συνείδησής και της ιστορίας του. Να επαναλάβει το OXI της ιστορίας του, όχι στα τελεσίγραφα, τους εκβιασμούς, τον οικονομικό πόλεμο που του κάνουν, το OXI στο φόβο. Είναι σίγουρο ότι θα νικήσει!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/07/2015