- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκίνησαν οι ιερές Παρακλήσεις για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών

Η Ιερά μας Μητρόπολη στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνάς της για τα παιδιά μας και συμμεριζόμενη τους κόπους αυτών και των γονέων τους κατά την περίοδο των προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκίνησε να πραγματοποιεί κατά τόπους ιερές Παρακλήσεις προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού αυτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε κατά τις ιερές Παρακλήσεις:

το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων,

και την Κυριακή 3 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Στις ως άνω ιερές Παρακλήσεις ετέθη σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου της χειρός του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτου της νεολαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς τα παιδιά τα ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στην πατρική του πρόσκληση τονίζοντας: «Ήλθατε μαζί να κάνουμε προσευχή, ώστε ο Δεσπότης Χριστός να διώξει το άγχος, την απελπισία και κάθε κακή κατάσταση. Ο νους σας να καθαρισθεί από όλες τις κακές σκέψεις, να είναι καθάριος, ώστε στις εξετάσεις οι απαντήσεις σας να είναι σωστές. Η επιτυχία βέβαια προϋποθέτει πως κοπιάσατε αυτόν τον προηγούμενο καιρό, ξενυχτίσατε ώρες, γιατί τίποτε δεν προσφέρεται στη ζωή μας χωρίς να κοπιάσουμε. Εύχομαι και προσεύχομαι ξανά η Μητροπολιτική μας Περιφέρεια να έχει πολλούς επιτυχόντες. Παροτρύνω τους γονείς και όλους, κατά τις ημέρες αυτές να προσέρχεστε στους Ιερούς Ναούς μας και να ανάβετε ένα κεράκι για όλα τα παιδιά μας. Δεν σας ξεχνώ στην προσευχή μου».