- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της γέφυρας Καταφυλλίου/Αυλακίου

Υπογράφτηκε στις 15 Μαΐου 2018, από την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά  η σύμβαση για την αποκατάσταση ζημιών των γεφυριών Τέμπλας και Αυλακίου προϋπολογισμού 230.000,00 ευρώ. Στις 12-6-2018 έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΚΑΒΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ», και δόθηκαν οι αρχικές οδηγίες από τον προϊστάμενο της Εφορείας Νεώτερων μνημείων Δ. Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Οι εργασίες αποκατάστασης που προβλέπονται να γίνουν στο γεφύρι του Καταφυλλίου/Αυλακίου είναι:  1. Ανακατασκευή του καταστρώματος σε όλο το μήκος αυτού.  2. Ανακατασκευή του πλευρικού τοιχίου του στηθαίου και της λίθινης κουπαστής αυτού. 3. Αποκατάσταση φθαρμένων αρμολογημάτων σε βάθος σε όλα τα πλάτη και τα μήκη των επιφανειών της γέφυρας.  4. Απομάκρυνση των φερτών υλικών που φράσουν τις διόδους για το νερό της γέφυρας.  5. Ενέματα βαρύτητας στο κατάστρωμα και καθολικά ενέματα πλην των θολιτών της γέφυρας.

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας (Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας). Ο δήμος Αργιθέας, πέραν της ανάδειξης του προβλήματος, από την αρχή βρέθηκε αρωγός και επισπεύδων συνεργειών με την συμβολή της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που διέθεσε πόρους για την περισυλλογή των λίθινων στοιχείων.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά μετά την υπογραφή της εγκατάσταση του αναδόχου δήλωσε σχετικά : « …Τα ιστορικά γεφύρια τα οποία θα αποκαταστήσουμε έχουν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο και εξέχουσα σημασία γιατί είναι το σημείο το οποίο ενώνονται τρεις Περιφέρειες. Πρόκειται για έργο αναπτυξιακό, αλλά συγχρόνως θα διασφαλιστεί και η ασφαλή πρόσβαση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής…».