- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου την επαναλειτουργία τους, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας μετά από το κλείσιμο λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Έχει γίνει απολύμανση των χώρων από ειδικό συνεργείο και το ωράριο θα είναι διευρυμένο κατά μία ώρα ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Μέσα στο χώρο, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως τρία άτομα (η γονείς με τα ανήλικα παιδιά τους) και ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης και θα γίνεται μόνο επιστροφή βιβλίων και δανεισμός.

Θα υπάρχουν αντισηπτικά υγρά χεριών στην είσοδο των χώρων, όπου θα πρέπει όλοι μικροί και μεγάλοι να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά. Η χρήση μάσκας θεωρείται προαιρετική για το κοινό (αν και καλό θα είναι τουλάχιστον οι ενήλικες κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο των βιβλιοθηκών να φοράνε).

Τα δε βιβλία μετά την επιστροφή τους από το κοινό, θα μπαίνουν σε καραντίνα για 3 ημέρες, θα καθαρίζονται και μετά θα επιστρέφουν στα ράφια.

Για την καλύτερη και πιο ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού, στο σύνδεσμο των Παιδικών Βιβλιοθηκών στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, προστέθηκαν τα βιβλία εισαγωγής των Παιδικών Βιβλιοθηκών με τα βιβλία που περιέχονται σε κάθε βιβλιοθήκη. Έτσι όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας από πριν, να μας ζητήσουν συγκεκριμένα βιβλία, να τα ετοιμάσουμε και να τα παραλάβουν απλά από την υποδοχή στη βιβλιοθήκη που είναι μέλη, χωρίς να χρειαστεί να μείνουν για πολύ ώρα στο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, στο τηλέφωνο του Κέντρου Παιδικών Βιβλιοθηκών 2441071346, καθημερινά από τις 8 έως τις 11 το πρωί, στις σελίδες μας στο Facebook μέσω messenger και στο e-mail: paidikesbibliothikes@yahoo.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. έως και τις 26 Ιουνίου έχει ως εξής:

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής»  θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8:30 έως και τις 11:30 το πρωί, και κάθε Τρίτη,  Τετάρτη και Παρασκευή, 4 – 8 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 4 – 8 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 4 – 8 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, 4 – 8 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη,  4 – 8 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 4 – 8 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά»,  στην οδό Κώστα Βελή 18, θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 4 – 8 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 4 – 8 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 4 – 8 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη Σεισμόπληκτα – Καμινάδων, που βρίσκονται και τα γραφεία του Κέντρου των  Παιδικών Βιβλιοθηκών, θα εξυπηρετεί γονείς και εκπαιδευτικούς κάθε μέρα 8 με 11 το πρωί.

Κι αυτή την κρίση θα την περάσουμε μαζί, μένοντας ασφαλείς και έχοντας συντροφιά μας τα βιβλία!!!