- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκίνησε η παραγωγή και πώληση πέλλετ από την ΕΣΕΚ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ., ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΣΕΚ. Μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Διδάγγελος αναφέρθηκε στην έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΣΕΚ, το οποίο άρχισε να παράγει πέλλετ υψηλής ποιότητας.

Από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου, το ενδιαφέρον των Καρδιτσιωτών αυξάνεται, ενώ έγιναν και νέες εγγραφές.

Ένα σημαντικό εγχείρημα

Ο Νομός Καρδίτσας παράγει κάθε χρόνο περίπου 200.000 τόνους βιομάζας με τη μορφή υπολειμμάτων της αγροτικής καλλιέργειας η της δασικής εκμετάλλευσης το οποίο είτε καίγεται άσκοπα και αδικαιολόγητα διαχέοντας στην ατμόσφαιρα ρύπους, είτε απορρίπτεται ανεξέλεγκτα αντί να αξιοποιείται ενεργειακά με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας καθώς και δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων. Δημιουργήθηκε έτσι ένας χώρος υποδοχής, μια μεταποιητική μονάδα για την επεξεργασία και τυποποίησης της τοπικής βιομάζας και τη μετατροπή της σε μια εμπορική μορφή, όπως η πελέτα.
Το εργοστάσιο συνολικού εμβαδού 430τμ κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο χώρο 22 στρ στην Αγιοπηγή του Δήμου Καρδίτσας. Το εργοστάσιο θα δουλεύει αρχικά σε μια βάρδια και θα παράγει 1.100 τόνους το έτος πέλλετ ξύλου, σε συσκευασίες των 15κιλών.