- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκινάει 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

Ξεκινάει αύριο το πρωί στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Κατά την περσινή καλοκαιρινή εκστρατεία, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, κατέκτησαν την πρώτη θέση σύμφωνα με αξιολόγηση που έκανε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Την  Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» και «Παυσιλύπου», θα πραγματοποιηθεί η γιορτή έναρξης της εκστρατείας.

Μαζί με τα παιδιά θα μιλήσουμε για το θέμα της εκστρατείας και θα κατασκευάσουμε σε μια «βάση έκπληξη» σε μορφή μομπίλ το πρόγραμμα της κάθε μία από τις 9 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας που συμμετέχουν στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία.

Όλες οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών καθημερινά θα υλοποιούνται από τις 11 το πρωί, έως τις 12:30 το μεσημέρι.

Φέτος το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια καθ’ όλη την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς μετά το κλείσιμο των περισσότερων βιβλιοθηκών για τις καλοκαιρινές άδεις, στις 14 Ιουλίου, η Παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» κάθε Τρίτη και η παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» κάθε Πέμπτη, θα συνεχίσουν να υλοποιούν δράσεις, μέχρι και τις 8 Σεπτέμβρη που τελειώνει η καλοκαιρινή εκστρατεία.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 [1], στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας [2] & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas [3], καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/ [4].

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!