- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά

Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού και ενεργοβόρου κτιρίου του Δημαρχείου Παλαμά. Το έργο χρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 278.000 ευρώ,  με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης το Δήμο Παλαμά.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση του ανοικτού διαγωνισμού που διενεργήθηκε από τον Δήμο Παλαμά και τη θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ αναδόχου και Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

«Ο Δήμος Παλαμά αποκτά ένα σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον και τον πολίτη δημόσιο κτίριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου αποδίδουμε ένα έργο ουσίας,  με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. Με  στρατηγικό σχέδιο  και συνεργασίες, βελτιώνουμε  το ενεργειακό αποτύπωμα  συνολικά 54 δημοσίων και δημοτικών κτιρίων σε όλη την Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, άνω των  45,4 εκατ. ευρώ. Και ετοιμάζουμε  νέα πρόσκληση ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι  δικαιούχοι να καταθέσουν προτάσεις και να χρηματοδοτηθούν. Η σωστή διαχείριση του  ΕΣΠΑ,  σε μια δύσκολη εποχή για την  κοινωνία, οδηγεί σε  έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική, πραγματική οικονομία. Για αυτό και είναι κρίσιμης σημασίας, οι  φορείς υλοποίησης  να προετοιμάζονται  έγκαιρα και να τρέχουν γρήγορα την υλοποίηση των έργων, προς όφελος των ανθρώπων και της πραγματικής οικονομίας» προσθέτει ο  Κώστας Αγοραστός.

 

Το έργο

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά, υφιστάμενου κτιρίου Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του, με τις εξής παρεμβάσεις:

Με την ολοκλήρωση του έργου,  προβλέπεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, μείωση των εκπομπών CO2 και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του.