- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεκινά η μελέτη για τον δρόμο Φυλακτή – Πετρίλο

Στην μελέτη για τη βελτίωση και νέα χάραξη του δρόμου Φυλακτή – Πετρίλο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο προϋπολογισμού 462.131,88 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για μια μελέτη ενός μεγάλου και φιλόδοξου έργου το οποίο επιθυμούν οι Καρδιτσιώτες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης και τη βοήθεια όλων των παραγόντων της Καρδίτσας, ευελπιστούμε να μπορέσουμε στο μέλλον να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εάν μας δοθεί αυτή η δυνατότητα. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλία οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, έχοντας ώριμο το έργο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την υλοποίησή του».

Αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση – νέα χάραξη της οδού από το δυτικό παραλίμνιο τμήμα του οδικού κυκλώματος λίμνης Ν. Πλαστήρα, μέσω της Τ.Κ. Φυλακτής, έως την Τ.Κ. Πετρίλου και προς αυχένα Αγ. Νικολάου. Πρόκειται για οδό που ανήκει στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας και συνδέει άμεσα την περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα με την περιοχή της Δυτικής Αργιθέας. Το έργο γενικά έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή της Αργιθέας, καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής και την τουριστική κίνηση, θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδυτών ενώ θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών. Το μήκος της οδού είναι περίπου 14 χλμ. Στη μελέτη θα εφαρμοστεί η τυπική διατομή «ε2» κατά ΟΜΟΕ, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,00 μ. ανά κατεύθυνση, οδοστρωσία με δύο στρώσεις βάσης και υπόβασης και δύο στρώσεις ασφαλτικού. Η σύμβαση περιλαμβάνει τις απαραίτητες επιμέρους μελέτες (Τοπογραφική, Συγκοινωνιακή, Γεωλογική, Υδραυλική, Περιβαλλοντική) καθώς και προκαταρκτικό σχέδιο μελέτης σήραγγας μήκους περίπου 2,7 χλμ.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κώστας Νούσιος και Χρήστος Καλομπάτσιος και οι εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας.