- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οικοδόμοι: Δίνουμε αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει το νομοθετικό πλαίσιο, που διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις και συμπιέζει τους μισθούς, για την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, η επιδίωξη των εργοδοτών κάθε κλάδουταυτίζεται με αυτή της κυβέρνησης για συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Σε όλους τους κλάδους οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας, ενώ εμείς μετράμε απώλειες στο εισόδημά μας όλα αυτά τα χρόνια, με τις περικοπές κοινωνικών παροχών και τα φοροχαράτσια, με μεροκάματα αθλιότητας και την ανεργία να χτυπάει κόκκινο στο νομό μας, βιώνουμε μια κατάσταση που μας επιβλήθηκε από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, και τη μη υπογραφή ΣΣΕ.

Οι εργοδότες θέλουν να διαλύσουν τα μέχρι τώρα συγκροτημένα κλαδικά δικαιώματα, να φέρουν τις κλαδικές ΣΣΕ στα μέτρα τους και με λυμένα τα χέρια να μην αφήσουν τίποτα όρθιο σε επιχειρησιακό ή ατομικό επίπεδο.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!

Με τη δική μας δουλειά παράγεται τεράστιος πλούτος και υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με αυτό το κριτήριο υπερασπιζόμαστε, σήμερα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας και δεν σταματάμε να παλεύουμε για βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για: