- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπ/κών για το Πολυτεχνείο

Έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ: Γιατί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός οξύνοντας τον ανταγωνισμό του με τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές (Ρωσία, Κίνα, ΕΕ) πρωτοστατεί στο ξαναμοίρασμα του κόσμου διαλύοντας χώρες και κομματιάζοντας λαούς. Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, βυθισμένο στην κρίση του, φέρνει τον όλεθρο, την καταστροφή και τον ξεριζωμό για εκατομμύρια ανθρώπους πολλαπλασιάζοντας τους πολεμικούς κινδύνους και στη γειτονιά μας. Στη  μεγαλύτερη φονική δύναμη του πλανήτη, τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των αστικών κομμάτων, δίνει «γη και νερό» εμπλέκοντας τη χώρα και τον λαό μας στα επικίνδυνα πολεμικά της σχέδια. Ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και σε κάθε ιμπεριαλιστή, ενάντια σ’ όλους αυτούς που τους υπηρετούν είναι ανάγκη ο λαός μας και η νεολαία μας να οργανώσει την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη του δημιουργώντας μέτωπο με τους γειτονικούς λαούς ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς.

Ψωμι: Γιατί η επίθεση στα νεολαιίστικα και λαϊκά δικαιώματα απογειώθηκε με αφορμή και αιτία την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση οδηγώντας μεγάλα τμήματα του λαού μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Το καθημερινό ψωμί λείπει από πολλούς προκειμένου να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους τα καρχαριοειδή του ξένου κεφαλαίου και οι ντόπιοι υπεργολάβοι τους. Στο πλαίσιο της εξάρτησης από αμερικάνους και ευρωπαίους όλη η χώρα και οι υποδομές της ξεπουλιούνται στο ξένο κυρίως κεφάλαιο υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξή τους.

Παιδεια: Γιατί και αυτή η κυβέρνηση, πιστή στις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και της ντόπιας άρχουσας τάξης, πετσοκόβει τα δικαιώματα στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού την ίδια στιγμή που συνεχίζει την επίθεσή της στα οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Με όχημα την κακόφημη αξιολόγηση επιχειρεί να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς προωθώντας τον ατομικισμό, το «διαίρει και βασίλευε» για να ελαχιστοποιήσει την αντίσταση από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Ελευθερια: Γιατί η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας, τα  άμεσα και έμμεσα χτυπήματα των όποιων αγώνων ξεσπούν (ΜΑΤ, ξυλοδαρμοί, προσφυγές στα δικαστήρια), η δεξιά μετατόπιση όλου του πολιτικού σκηνικού εκτρέφει το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό απέναντι στους πιο φτωχούς, τους πιο αδύναμους, ντόπιους και ξένους. Στο οπλοστάσιο της αντιεργατικής τρομοκρατίας και των απαγορεύσεων εντάσσεται η πρόσφατη νομοθέτηση του 50%+1 για την κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τοτε η νεολαία και ο λαός, στις πιο αντίξοες συνθήκες της στρατιωτικής δικτατορίας βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να αγωνιστεί μαζικά, συλλογικά και ανυποχώρητα καταφέροντας αποφασιστικό χτύπημα στους δικτάτορες.

Τωρα, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός κατανοώντας ότι η επίθεση εναντίον του δεν είναι πρόσκαιρη αλλά έχει μεγάλο βάθος και στηριγμένος στις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης να συμβάλει με μικρούς και μεγάλους αγώνες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και στην προοπτική οικοδόμησης μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης.