- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τιμούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00′ μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα τελέσει με την δέουσα επισημότητα την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των επιφανών συμπατριωτών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα (καταγόταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας) και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα (καταγόταν από το Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα).

Θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού, κ.κ. Θεοδώρητος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, θα ομιλήσει η φιλόλογος, κ. Νέλλη Παναγοπούλου-Τσαγανού και για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα θα ομιλήσει η εγγονή του και πρώην Υπουργός, κ. Ελισάβετ Παπαζώη.

Έχουν κληθεί να παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και όλα τα Καρδιτσιώτικα, Θεσσαλικά, Μικρασιατικά και Χιακά σωματεία.

Όποιος φορέας ή σύλλογος επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στους τάφους των τιμωμένων προσώπων ή επιθυμεί να αποστείλει τιμητικό χορευτικό άγημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει ο εκπρόσωπός του με τον διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών {210.3301370 – e-mail: s.a.karditsiwtwn@gmail.com}.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ