- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι γυναίκες δυναμώνουν τη φωνή τους για την προστασία της υγείας

Συντονίζουμε τους αγώνες μας, στηρίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση  των υγειονομικών στις 16 Ιούνη, στην πύλη του Νοσοκομείου στις 10.30πμη. Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχε.

Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας που ξεγυμνώθηκαν την περίοδο της πανδημίας είναι για όλες μας εδώ και την επόμενη μέρα.

Οι γυναίκες του μόχθου ζούμε με το άγχος :

Χορτάσαμε τα ψεύτικα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης  ότι “ενισχύθηκε το δημόσιο σύστημα υγείας”  ενώ :

Συνολικά στην ΠΦΥ στο νομό (4 Κ.Υ. και στις 2 ΤΟ.Μ.Υ.) οι ελλείψεις σε μόνιμες θέσεις γιατρών ξεπερνούν το 70%, ενώ υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι και τρεις παιδίατροι. Οι ελλείψεις σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, όπως και στην καθαριότητα, απειλούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών.

Μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Ετσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες  μας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποδεικνύει πόσο βλαπτική για τις ζωές μας είναι η πολιτική που μετατρέπει την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά  δημόσιο σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορωνοϊό  μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. Γι’ αυτό :

          Απορρίπτουμε  αυτήν την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας στην Υγεία, στη Μητρότητα με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

          Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, τα διάφορα “ευαγή ιδρύματα” και “εθνικοί ευεργέτες”, που με το φερετζέ της «φιλανθρωπίας» δώρισαν σα χαρτζιλίκι ένα μικρό μέρος από τα δισεκατομμύρια που αποθησαυρίζουν από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

                   Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που απαξιώνουν τις ζωές μας

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τις άνεργους,  τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου για να διεκδικήσουμε  μαζί τα δικαιώματα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν Υγεία.

 Παλεύουμε για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας,

για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

Διεκδικούμε :