- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι γυναίκες συμπαρίστανται στους αγρότες

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ), εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και καλούμε τις εργαζόμενες,  άνεργες, συνταξιούχους, και  νέες να πάρουν μέρος μαζικά την αγροτική κινητοποίηση την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι συμβοηθούντα μέλη και τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που βάζει χέρι στην κοινωνική ασφάλιση κάνοντάς την ατομική υπόθεση και οδηγώντας  τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους  στην ανασφάλεια.

Υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας,   τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείαςυποστελεχωμένα διαρκώς υποβαθμίζονται.

Η ίδια πολιτική  ανακυκλώνει την ανεργία με 8μηνα, 12μηνα και απολύσεις συμβασιούχων, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Βγάζει παράνομες τις απεργίες, ενισχύει την εργοδοτική τρομοκρατία, οδηγεί τους αγρότες στα αγροτοδικεία, τους μαθητές και φοιτητές σε προσαγωγές και καταργεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν συμφέρον να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε σ’ αυτή την πολιτική. Καλούμε στο μπλόκο την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 12 το μεσημέρι στον Ε65.