- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι γυναίκες συμπαρίστανται στους αγωνιζόμενους αγρότες

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ), εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι συμβοηθούντα μέλη και τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ που μέσα από την εφαρμογή της νέα ΚΑΠ ξεκληρίζουν τις οικογένειές τους.

Σε καιρό πανδημίας και των επιπτώσεων της, υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, τα κέντρα υγείας στις αγροτικές περιοχές του νομού μας  υποστελεχωμένα διαρκώς υποβαθμίζονται και μετατρέπονται σε κέντρα εμβολιασμού κάποια απ’ αυτά.

Εδώ και 4 μήνες μετά τις καταστροφές από τον ΙΑΝΟ, που πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στο νομό μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, δήμων και περιφέρειας, οι αποζημιώσεις φτάνουν μόλις στο 30%, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία των αιτήσεων για τον αγροτικό εξοπλισμό δεν έχει αποζημιωθεί ακόμα.

Τα δε έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας είναι πρόχειρα κι έτσι με την πρώτη βροχή να έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωριά του νομού μας και καταστροφές σε χωράφια.

Όλα αυτά μαζί με τα χρόνια οξυμένα προβλήματα των χαμηλών τιμών, των ακριβών αγροτικών εφοδίων κ.λ.π. επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι για την αγροτική οικογένεια η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα, επικαλούμενη τα «δύσκολα οικονομικά», για τους εμποροβιομήχανους και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζει  δεκάδες δις ευρώ.

Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν συμφέρον να πάρουν τη δική τους θέση στους  αγώνες της μαχόμενης αγροτιάς. Αγώνας που είναι  για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Καλούμε τη γυναίκα της υπαίθρου, την αγρότισσα να δώσει το δικό της παρόν σ’ αυτό τον αγώνα, καθώς κάθε αντιλαϊκό μέτρο τη χτυπά διπλά και τριπλά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε σ’ αυτή την πολιτική.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων. Από αυτό το κοινό μέτωπο δε μπορούν και δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας.