- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Δρυάδες εν Πλώ στην έκθεση εικαστικών της Επίμονης Τέχνης

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ και η Πρόεδρός της Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός – DD Tutor, αποδεχόμενες με χαρά την πρόσκληση που τους έγινε, συμμετείχαν στην εικαστική έκθεση της ‘Επίμονης Τέχνης’, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη live έκθεση αφιέρωμα Covid-19 με τίτλο ‘ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ Covid-19’, την οποία επιμελήθηκε η εικαστικός Χρύσα Μπαρζόκα, εξαιρετικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα που δημιούργησαν αφενός καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, αφετέρου έργα που εκφράζουν την πρωτόγνωρη εποχή που διανύσαμε.

Η ομάδα χορού Δρυάδες εν Πλώ παρουσίασε performance με τον τίτλο “Μαγεμένη σιωπή” με ζωντανή πρωτότυπη μουσική του Ανδρόνικου Τρούκη. Σύμφωνα με τη χορογράφο, κυρία Καραπαναγιώτη, η performance σηματοδοτεί το σώμα που υπάρχει εντός ορίων και την Τέχνη που ωθεί να απλώνουμε τα χέρια της ψυχής και του νου για να γίνουμε κλαδιά, να βγάζουμε φύλλα, να γεμίζουμε μπουμπούκια και να ανοίγουμε σε όμορφα λουλούδια.

Στον ιδιαίτερο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου ανάμεσα σε αρχαϊκές μορφές και έργα σύγχρονης τέχνης, οι Δρυάδες Εν Πλώ: Λίλα Βαρελά, Μαρία Κρανά και Μαρία Κοζιού κέρδισαν τις εντυπώσεις και μάγεψαν με την παρουσία τους. Οι αγαλμάτινες μορφές, σύγχρονες ‘Μαγεμένες’ συνδύασαν στην performance τη δωρικότητα της αρχαίας Ελλάδας με την πλαστικότητα του σώματος του σύγχρονου χορού. Σε μία ακόμα επιτυχημένη εμφάνισή τους εκτός Καρδίτσας παρουσίασαν ένα άρτιο αισθητικά και καλλιτεχνικά σύνολο και με την εμφάνισή τους ανέδειξαν τη δύναμη που κρύβουμε στην ψυχή, στο μυαλό και στο σώμα μας, τα οποία λειτουργούν αλληλένδετα και χρωματίζουν κάθε έκφανση της ζωής του κάθε ατόμου.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πρόσκληση την κυρία Χρύσα Μπαρζόκα και να συγχαρούν του συμμετέχοντες στην έκθεση εικαστικούς και τους διοργανωτές του εγχειρήματος υπευθύνους και  υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου  για την άψογη συνεργασία.

Και όλους όσους συνετέλεσαν στην επικοινωνία της εκδήλωσης  ΤV 100 (κο Μαργιολα ) polismagazino.gr( κο Γονιωτάκη), φωτογράφιση κο Κόνια

Επίσης τους φίλους της ομάδας  Νικολ Χαρίδου και τον Κωννο Γιωτάκο για το βίντεο κ τις Φώτο της performance