- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι λογοτεχνικές συναντήσεις των ζώων, βγήκαν βόλτα στην πόλη

Με όμορφες δράσεις, μέσα κι έξω από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συνεχίστηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου, η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Το βρήκαμε!!!! Το σημείο ισορροπίας φυσικά. Κρυβόταν στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Νικολάου και το ανακάλυψαν οι ακροβάτες, οι αρματοδρόμοι, οι μικροί ισορροπιστές μέσα από πολύχρωμα και δροσιστικά παιχνίδια!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», μια βόλτα στην πόλη, παρά τον καύσωνα, έκανε τα παιδιά, να παρατηρήσουν γνωστά και άγνωστα σ’ αυτά σημεία, με ένα άλλο μάτι, να χαρούν με τα καλά της πόλης, να θυμόσουν με τα κακά της.

Φωτογράφισαν περίεργα, όμορφα κι άσχημα σημεία, κατέγραψαν, χρώματα, σχήματα, αισθήσεις και ξέφυγαν έστω και για λίγο από την καθημερινότητα της παιδικής βιβλιοθήκης, κάνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

Τέλος τα παιδιά της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», συνάντησαν όλα τα μικρά ζώα της λογοτεχνίας.

Οι ήρωες του Αισώπου κι άλλων γνωστών παραμυθιών, μέσα από μικρά κείμενα, ταξίδεψαν τα παιδιά στα όμορφα μονοπάτια της λογοτεχνίας για μικρά παιδιά!!!

Έπειτα με τα βιβλία των ηρώων, έφτιαξαν ένα όμορφο και πρωτότυπο ντόμινο!!!

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζετε με δράσεις στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», εργαστήριο emoticons. Μετακομίζουν σε άλλη γειτονιά οι μικρές όμορφες, άσχημες, περίεργες φατσούλες, φτιαγμένες με σημεία στήξης!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», Τα σημεία πάνω στο χάρτη.

Φτιάχνουμε το υπόμνημα του αγαπημένου μας φανταστικού ή πραγματικού χάρτη, με κλίμακα και φυσικά πολλές πολλές πρωτότυπες επεξηγήσεις!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού»,  το σημείο πήξης και τήξης.

Οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο. Πόσο τους επηρεάζει η κλιματική αλλαγή; γιατί λιώνουν; Ποιοι ζουν σε αυτές τις περιοχές; Μέσα από παιχνίδια τα παιδιά θα μάθουν για την πήξη και την τήξη των αντικειμένων και όχι μόνο!!!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 [1], στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας [2] & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas [3], καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/ [4].

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!