- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ γνωρίζουν την ειδικότητά τους βιωματικά

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Τμήματος Οικονομίας και Τουρισμού του 2ου ΕΠΑΛ  Καρδίτσας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα ξενοδοχεία Κιέριον και Άρνη, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών Ειδικότητας  και του προγράμματος “Εrasmus+, E-plat-Forming Education”. Με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κ. Ευτυχία Παπαδοπούλου, περιηγήθηκαν τους χώρους των  ξενοδοχείων και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά συναφή επαγγέλματα, καθώς και να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους.

Στο ξενοδοχείο «Κιέριον» την ομάδα υποδέχτηκε ο διευθυντής,  κ. Παραπραστανίτης, ο οποίος αντλώντας στοιχεία από την πολύχρονη εμπειρία του -και μετά την  ξενάγηση και εξοικείωση  των μαθητών με το περιβάλλον- τους μίλησε για τις δεξιότητες και τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει όποιος θέλει να εργαστεί ως υπάλληλος ρεσεψιόν. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις υποδομές και υπηρεσίες του ξενοδοχείου, για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κρατήσεις και για την αντιμετώπιση των σχολίων των πελατών στο διαδίκτυο.  Η κ. Αίγλη Παλάσκα, υπάλληλος ρεσεψιόν, κατατόπισε τα παιδιά σχετικά με το περιεχόμενο του επαγγέλματός  της, για τα πλεονεκτήματα αλλά και τις δυσκολίες του. Για να γίνει πιο κατανοητή δεν παρέλειψε να αναφέρει και μερικά  μικρά μυστικά της δουλειάς της.

Για το ξενοδοχείο  «Άρνη Domotel» οι μαθητές είχαν σχεδιάσει μια διαφορετική προσέγγιση. Εκεί τους περίμενε ο διευθυντής, κ. Μπαλατσούκας, μαζί με την υπάλληλο  ρεσεψιόν,  κ. Λήδα Ράπτη, συμπτωματικά πρώην μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ. Ως βασικός άξονας χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της  συνέντευξης, την οποία προετοίμασαν -και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα -οι μαθήτριες Κατερίνα Λουκά και Χρύσα Πέτρου.

Στην συνέχεια, οι μαθήτριες Βάσω Τσιοπούλου, Δήμητρα Καψιώχα, Γεωργία Κουτή και Χρύσα Πέτρου είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα αγγλικά τους αλλά και τις υποκριτικές τους ικανότητες υποδυόμενες τους ρόλους πελατισσών  και υπαλλήλων  ρεσεψιόν σε δύο σύντομα σκετς.

Η επίσκεψη έκλεισε με τους ενθουσιασμένους- από την νέα τους εμπειρία – μαθητές να ανυπομονούν για παρόμοιες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στο σύνολό της βιντεοσκοπήθηκε με την βοήθεια του εικονολήπτη, κ. Λάμπρου Παπαγεωργίου και το σχετικό βίντεο θα αναρτηθεί στην  ιστοσελίδα του προγράμματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  http://www.e-plat.gr [1] και δύναται να  χρησιμοποιηθεί  ως εκπαιδευτικό υλικό.

Ευχαριστούμε θερμά στους Διευθυντές και εργαζόμενους  των δύο επιχειρήσεων για την φιλοξενία και την κατατοπιστική ενημέρωσή τους, καθώς και τον εικονολήπτη, κ. Λάμπρο Παπαγεωργίου για την άψογη συνεργασία.