- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι μεγάλοι ζωγράφοι αφήνουν τα ίχνη τους στη βιβλιοθήκη!!!

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, η δεύτερη εβδομάδα των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στο ατελιέ του Γάλλου ζωγράφου Georges-Pierre Seurat, ταξίδεψαν τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Φανουρίου». Άκουσαν για την ζωή,  τα έργα του και τον πουαντιγισμό. Ζωγράφισαν με μπατονέτες και χρώματα, που ήταν δωρεά από τα καταστήματα ΙΚΕΑ. Μιμήθηκαν τον Γάλλο ζωγράφο, δημιουργώντας πίνακες με κουκίδες και έντονα χρώματα.

Αφιέρωμα στη Μεξικανή ζωγράφο Frida Kahlo έκαναν οι Φριντίτσες της παιδικής βιβλιοθήκης Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», μιμήθηκαν τις αυτοπροσωπογραφίες και άκουσαν την αφήγηση του βιβλίου της Vanna Cercenà  «Φρίντα Κάλο» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η Μεξικανή καλλιτέχνης είναι μία από τις σπουδαιότερες ζωγράφους του 20ου αιώνα, η πρώτη που τόλμησε να παραβιάσει τους ανδρικούς κανόνες που όριζαν την τέχνη και μια από τις ελάχιστες γυναίκες της εποχής της που κατάφερε να ζήσει με ελευθερία και ένταση ξεπερνώντας τον πόνο και την αρρώστια. Η ζωγραφική της, γεμάτη συμβολισμούς, φαντασία, μυστήριο. Το έργο της είναι σαν μια κορδέλα πολύχρωμη τυλιγμένη γύρω από μία βόμβα

Τη Τρίτη 7 Ιουλίου, θα υλοποιηθούν τρείς δράσεις στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» – Ποιητικά… ίχνη. Διαβάζουμε ποιήματα γνωστών ποιητών μας. Ποιήματα για μικρούς… αλλά και για μεγάλους. Φτιάχνουμε τα δικά μας ποιήματα με λέξεις αντικειμένων, αισθήσεων, εικόνων που βλέπουμε και συναισθημάτων που νιώθουμε!!!

            και στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου» & «Λάκας Μαντζάρα» – Οι μεγάλοι ζωγράφοι αφήνουν τα ίχνη τους στη βιβλιοθήκη. Έργα του μεγάλου ζωγράφου Georges-Pierre Seurat θα στολίσουν τις παιδικές βιβλιοθήκες. Τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες, με βάση την τεχνική του «πουαντιγισμού», του διάσημου Γάλλου μετα – ιμπρεσσιονιστή καλλιτέχνη!!!

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν τα «ίχνη» τους και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLxCJ8TXkoV_UY-R_davknEF74rfQe5ePg7-JmO_R4QyNE_g/viewform?vc=0&c=0&w=1 [1]

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!