- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι οικοδόμοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την υγεία

Το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας έρχεται ως απόρροια της συνολικότερης πολιτικής, που ασκήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να ασκείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε κατά τη διάρκεια των μνημονίων είτε και τώρα που υποτίθεται ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης, ωστόσο, που οι οικοδόμοι, η εργατική τάξη γενικότερα δεν είδε προς όφελός της και ούτε θα δει, και στον τομέα της Υγείας, αφού εσκεμμένα υποχρηματοδοτείται και απαξιώνεται, με απώτερο στόχο να οδηγούνται οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, που στην περιοχή μας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Μιας ανάπτυξης που στοχεύει στην επιχειρηματική δράση των ίδιων των νοσοκομείων, αφού αυτά λειτουργούν με βάση τους νόμους της αγοράς μέσω της ανταποδοτικότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Μιας ανάπτυξης που «δε δίνει δεκάρα τσακιστή» για τις ανάγκες, που υπάρχουν σε έργα αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, σε ένα νομό που υπάρχουν προβλήματα και έντονη σεισμική δραστηριότητα. Τα έργα αυτά είναι απαραίτητα σε όλα τα δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις, συνεπώς και στις δομές υγείας, όπου θα μπορούσαν να βρει δουλειά ένα μεγάλο μέρος των ανέργων στον κλάδο μας.

Φυσικά οι ελλείψεις αφορούν όχι μόνο την παιδιατρική αλλά το σύνολο του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, που υπολειτουργούν και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Έτσι καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να βρούμε την υγειά μας.

Στον τομέα αυτό δε χωράνε μπαλώματα, όπως προσπαθούν να κάνουν κυβέρνηση και διεύθυνση με αποσπάσεις, δανεισμούς εργαζομένων από άλλα κέντρα υγείας λες και εκεί δεν υπάρχουν ελλείψεις. Δε χωράνε συναινέσεις και συμβιβασμοί.

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Απαιτούμε:

Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα και πρέπει παρέχεται από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, ώστε να μη μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

Καλούμε τα μέλη του Συνδικάτου, τους οικοδόμους όλου του νομού, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, που θα γίνει στο Νοσοκομείο την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωί.