- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Παιδικές βιβλιοθήκες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου (ημέρα που το 1946 ιδρύθηκε η UNICEF ), οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, επισκέφτηκαν το σχολείο των τσιγγανόπαιδων.

Μίλησαν στα παιδιά όλων των τάξεων για τη σημαντικότητα της μέρας και τους διάβασαν τα 10 βασικά δικαιώματα των παιδιών Έπειτα διάβασαν δύο όμορφα παραμύθια της Aleix Cabrera, «Το μονοπάτι του Σοφού», που μιλάει για το ότι «κάθε παιδί πρέπει να απολαμβάνει  τα ίδια δικαιώματα, χωρίς την παραμικρή διάκριση» και «Το χρώμα των γνώσεων», που αναφέρει ότι «σε κάθε παιδί πρέπει να αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εκπαίδευσης», από την πολύ πετυχημένη σειρά βιβλίων «Τα δικαιώματα των παιδιών», των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Χάρισαν στα παιδιά μαρκαδόρους με τους οποίους αυτά έκαναν όμορφες πολύχρωμες εικόνες από την καθημερινότητά τους, αλλά και εικόνες μέσα από τα σχολικά βιβλία και δώρισαν στο σύλλογο διδασκόντων διάφορα παραμύθια, για να διαβάζουν στα παιδιά παράλληλα με το σχολικό τους πρόγραμμα.

Τέλος με όμορφες κατασκευές, Χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο ολοκληρώθηκε αυτή η όμορφη επίσκεψη!!!

Το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας θα κάνουν δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά στο «Παιχνιδόσπιτο» της Παυσιλυπούπολης, από το πρωί έως το βράδυ!!!

Ξεχωρίζει η καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη ανάγνωση παραμυθιού το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, από το Δήμαρχο Καρδίτσας Κύριο Φώτη Αλεξάκο, ο οποίος θα διαβάζει στα παιδιά το πολύ ωραίο παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου, «Η Κολοκυθιά και το ξωτικό» από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!