- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι παροχές στους τρίτεκνους

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο Εργατικό κέντρο, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας και οι εκλογές που θα αναδείξουν το Δ.Σ. Της επόμενης τριετίας.

Με την ευκαιρία αυτή, ως απερχόμενο Δ.Σ. κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα μέλη μας, ότι η τριετία που πέρασε, ήταν από κάθε άποψη γόνιμη, κάτι που θα διαπίστωσαν, όχι μόνο τα μέλη μας, αλλά και η κοινωνία γενικότερα.

Ο σύλλογός μας κατάφερε μετά από επίπονες προσπάθειες να πείσει τους δημάρχους του νομού μας να δώσουν πάσης φύσεως παροχές στις τρίτεκνες οικογένειες του νομού μας, μιας και είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και ότι και η παραμικρή ελάφρυνση είναι μετρήσιμη και πολύτιμη.

Νομίζουμε ότι αξίζει να αναφέρουμε αναλυτικά τις παροχές που πετύχαμε για τις τρίτεκνες οικογένειες.

 

Δήμος Καρδίτσας

Στον Δήμο Καρδίτσας πετύχαμε για πρώτη φορά φέτος η νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ. Βασίλη Τσιάκο, να ψηφίσει την πολυπόθητη μείωση των δημοτικών τελών που θα ισχύσει από τις αρχές του 2020, κάτι που ήταν και προεκλογική δέσμευση.

Πέραν της μείωσης των Δημοτικών τελών στην οποία συντέλεσε τα μέγιστα ο πρόεδρος του συλλόγου μας που πλέον έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, βελτιώσαμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μείωση των τελών ύδρευσης και καθαριότητας. Δηλαδή πετύχαμε να αυξηθούν τα ποσά των εισοδηματικών κριτηρίων και το ποσοστό έκπτωσης. Τώρα περιμένουμε να περάσει η μείωση και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα το Καλικρατικού Δήμου.

Ανανεώσαμε τη συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας που έχουμε πετύχει μείωση των διδάκτρων.

Επίσης, ήρθαμε σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία και πετύχαμε τη μείωση του εισιτηρίου στο Κινηματοθέατρο και στον θερινό σινεμά, από 7€ σε 5€.

Επίσης κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά πετύχαμε μείωση των Τροφείων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας.

 

Δήμος Μουζακίου

Στον Δήμο Μουζακίου ο τ. Δήμαρχος και νυν βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός, ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις μας και Πετύχαμε τη μείωση των δημοτικών τελών.

Επίσης έχουμε απαλλαγή και μειώσεις σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, όπως στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου.

Τις ίδιες παροχές συνεχίζει και ο νυν δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης.

 

Δήμος Σοφάδων

Στον Δήμο Σοφάδων εδώ και τρία χρόνια, ο δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος, εισάκουσε τον αίτημά μας και αύξησε τις παροχές. Έτσι, θεσμοθέτησε την μείωση των Δημοτικών τελών κατά 50% από 25% που ήταν πριν.

Διάφορες μειώσεις ισχύουν και στα νομικά πρόσωπα του δήμου.

 

Δήμος Παλαμά

Στον Δήμο Παλαμά ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελαρίου έκανε δεκτά τα αιτήματά μας και πετύχαμε τη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και εκπτώσεις σε νομικά πρόσωπα του Δήμου.

 

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Σε πρόσφατη επαφή μας με τον νέο δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο, είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα μας μειώσει άμεσα τα Δημοτικά τέλη στις τρίτεκνες οικογένειες.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν μπορούμε να καυχόμαστε ότι σε τοπικό επίπεδο έχουμε εξομοιωθεί με τους πολύτεκνους, μιας και έχουμε όλες τις παροχές που έχουν και αυτοί.

 

Η μεγάλη δράση του συλλόγου μας

Αξίζει επίσης να αναφερθούν και μια σειρά δράσεων του συλλόγου μας όπως:

Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με φορείς , όπως τον Ιατρικό σύλλογο Καρδίτσας με τον οποίο πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος, οι οποίες είχαν μεγάλη επιτυχία.

Συνεργαζόμαστε με τους Τρίτεκνους δικηγόρους για θέματα νομικής υποστήριξης όπως τα κόκκινα δάνεια και άλλες περιπτώσεις. [υπάρχει λίστα των Δικηγόρων στο γραφείο].

Κάθε χρόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση στους γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στην Α’ τάξη Δημοτικού για αγορά σχολικού υλικού,

Προσφέρουμε Οικονομική ενίσχυση για πέντε μήνες στα νεαρά ζευγάρια που αποκτούν τρίτο παιδί.

Βραβεύουμε τα παιδιά που επέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Με δική μας πρωτοβουλία και σε συνεργασία με φορείς, πραγματοποιήσαμε στην αρχή της θητείας μας Εκδηλώσεις δημιουργικότητας, ενθάρρυνσης και εμψύχωσης. Είναι μια προσπάθεια που είχε ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των νέων, να σκεφτούν δημιουργικά, καινοτόμα, υπερβατικά και γιατί όχι να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες.

Στο πλούσιο πρόγραμμα δράσης εντάσσονται οι επισκέψεις και οι συναντήσεις σε φορείς της πόλης όπως με το Επιμελητήριο για μείωση της συνδρομής των Τρίτεκνων επαγγελματιών, με τον Εμπορικό Σύλλογο, για καλύτερες τιμές των ειδών που εμπορεύονται (ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΈΧΟΥΝ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ). Με τους Προέδρους των Ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων φροντιστηρίων για μειώσεις των διδάκτρων που ήδη φτάνουν στο 20%.

Στα γραφεία μπορείτε όσοι επιθυμείτε, να υποβάλλεται ηλεκτρονικά αίτηση

προς την ΔΕΗ για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο,

Για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Το Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα.

Και βεβαίως όπου αλλού χρειαστείτε τη βοήθεια μας.

Τα γραφεία του συλλόγου μας είναι φιλόξενα να σας παράσχει κάθε δυνατή πληροφορία ή βοήθεια χρειάζεστε.

Νομίζουμε ότι καταφέραμε με την δική σας στήριξη και βοήθεια να είμαστε ίσως ο ποιο ενεργός και πολυπληθείς σύλλογος του νομού μας, κάτι που με χαρά βλέπουμε ότι αναγνωρίζουν τα μέλη μας.

Μέλημα όλων μας είναι ο σύλλογος αυτός να έχει συνέχεια και αυτό θα είναι εφικτό αν τα μέλη που εσείς εκλέγετε, έχουν διάθεση για προσφορά και αφιερώνουν μέρος του πολύτιμου χρόνου τους για το κοινό καλό.

Οι σύλλογοι είναι καρποί των κόπων ανθρώπων που τάχθηκαν να παράσχουν εθελοντική εργασία, αλλά ταυτόχρονα έχουν και γνώση των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπισθούν.

«Η γνώση είναι δύναμη», είπε κάποτε ο Φράνσις Μπέικον που θεμελίωσε την έννοια της επιστήμης και αγωνίσθηκε για να βγει η Ευρώπη από τον πνευματικό μεσαίωνα…

Εμείς, αυτή την γνώση προτάξαμε και πετύχαμε σε τοπικό επίπεδο, όσα παραπάνω αναφέραμε και μας κάνουν περήφανους για το έργο μας.

Τέλος, σας καλούμε να προσέλθετε το Σάββατο μαζικά, τόσο στην Γ.Σ. Όσο και για να ψηφίσετε για το νέο Δ.Σ.