- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι προτάσεις Βράντζα στον αν. Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρη

Σε συνέχεια της συνάντησης της Βουλευτού Καρδίτσας Παναγιώτας Βράντζα με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Μάρκο Μπόλαρη την περασμένη εβδομάδα, η βουλευτής έστειλε τις προτάσεις της για συγκεκριμένα θέματα που ζήτησε ο υπουργός.

Δεν αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα που αφορούν στο συντελεστή φορολόγησης των αγροτών και των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ λόγω του ότι αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε εξέλιξη. Επίσης δεν γίνετε λόγος για το τεράστιο θέμα των βοσκοτόπων, εν αναμονή ανακοινώσεων από τον υπουργό Κύριο Αποστόλου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι προτάσεις αφορούν στα ακόλουθα:

  1. Φορολογικό Αγροτών
  1. Αδειοδότηση Σταβλικών εγκαταστάσεων.

Πέρα από την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την έκδοση άδειας λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης, προτείνονται οι ακόλουθες βελτιώσεις ώστε να μπορέσει το σύνολο των κτηνοτρόφων να λειτουργήσει νόμιμα και ανταγωνιστικά χωρίς ανισότητες και δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού.

Να προστεθεί μια επιπλέον κατηγορία στον εν λόγο πίνακα που να αφορά οικισμούς με πληθυσμό λιγότερο από 50 κατοίκους, όπου θα καθορίζονται αποστάσεις για κτηνοτροφικές μονάδες δυναμικότητας άνω των 100 ΜΜΖ.

Για δε τους ακατοίκητους ή περιστασιακά (εποχιακά) κατοικούμενους οικισμούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών να μην ισχύουν οι αποστάσεις του προαναφερθέντος πίνακα.

  1. ΚΑΠ

Ο ρυθμός σύγκλισης των δικαιωμάτων της ΕΕ που προβλέφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (2015-2020), παρατείνει και ουσιαστικά διαιωνίζει την αδικία και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ παλαιότερων (κατεχόντων ιστορικά δικαιώματα) και νεότερων αγροτών.

Μείωση του αριθμού των προϊόντων που ενισχύονται, ώστε η ενίσχυση να είναι ουσιαστική.

Άμεση υπαγωγή του χοιρινού κρέατος στα προϊόντα που ενισχύονται.

Αύξηση της ηλικίας των επιλέξιμων θηλυκών βοοειδών από τα 12 στα 17 έτη.

Με εκτίμηση,

Βράντζα Παναγιώτα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας