- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους συναδέλφους που στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου 2016 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ ανέδειξαν και πάλι τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη.

Στους σύγχρονους χαλεπούς καιρούς το συνδικαλιστικό κίνημα δέχεται συστηματικά μια ολομέτωπη επίθεση. Από τη μια η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πολλά στελέχη της οποίας υπήρξαν καριερίστες συνδικαλιστές, επιδίδεται μεθοδευμένα σε μια χειραγώγηση του συνδικαλισμού ξορκίζοντας το παρελθόν της. Από την άλλη εμφανίζονται νεόκοποι συνδικαλιστές, φίλα προσκείμενοι στην κυβερνητική παράταξη που εργολαβικά επιδίδονται, μ’ ένα απροκάλυπτο κυνισμό, σ’ ένα κυβερνητικό συνδικαλισμό, οδηγώντας σε περαιτέρω απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μεγάλη νίκη της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕΚ, που έρχεται να συμπληρώσει τη μεγάλη νίκη πριν από ένα περίπου μήνα στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά συμβούλια, προσλαμβάνει μεγαλύτερη αξία και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Έρχεται να επικυρώσει τη συνετή και συνεπή στάση της απέναντι στα προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, την ακολουθία λόγων και έργων των στελεχών της καθώς και τις ακηδεμόνευτες αρχές και αξίες που τη διέπουν διαχρονικά ως παράταξη.

Έχοντας επίγνωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το εκλογικό αποτέλεσμα, δεσμευόμαστε να πορευτούμε αταλάντευτα στο δρόμο των αγώνων, των διεκδικήσεων, καθώς και της υπεράσπισης των συμφερόντων του κλάδου, με συνοδοιπόρους όλες και όλους τους συναδέλφους που εμφορούνται από τις αξίες της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της διαφάνειας της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Για το Δ. Σ. της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Καθηγητών

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κωνσταντίνος  Ντούρας                                   Παππάς Σωκράτης