- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καρδίτσας για τον ΕΦΚΑ

Η κυβέρνηση βγήκε στο κλαρί δια της Υπουργού Εργασίας και του Υφυπουργού της με συνέντευξη τύπου και θέλησε να παρουσιάσει το νέο «επίτευγμα της» τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σπέρνοντας ελπίδες και αυταπάτες ότι δήθεν με την εκποίηση των ταμείων το ασφαλιστικό σύστημα το ταλαιπωρημένο από την συνεχή καταλήστευση του από το κεφάλαιο θα σταθεί… στα πόδια του. Φρούδες ελπίδες.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις από την εξαγγελία του ΕΦΚΑ το ονόμασε Ενιαίο Φορέα ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ Ασφαλιστικού και αυτό το δείχνουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τον νέο φορέα ο οποίος δεν δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στα τρέχοντα προβλήματα του ασφαλιστικού κύρια οικονομικά.

Έχοντας υπ’ όψιν τα ελλείμματα των ταμείων αλλά και το ότι ο ΕΦΚΑ ξεκινά με ένα έλλειμμα πάνω από 1 δις. Ακόμα ότι με τον 4387/16 το κόστος στη τσέπη εργαζομένων και συνταξιούχων θα είναι περισσότερο από 8 δις καταλαβαίνουμε τι έρχεται να διαχειριστεί ο ΕΦΚΑ.

Ενοποίηση ταμείων πετσόκομμα συντάξεων, αύξηση εισφορών καικατάργηση με λίγα λόγια του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, όπως κάνει ο νόμος λαιμητόμος.

Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουμε τέτοιες μεθοδεύσεις που θα μας φέρουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

 

Διεκδικούμε :

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις