- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις Καρδίτσας για την υγεία

Από 1/8/2018 θα ισχύουν οι καινούργιες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς συμπληρώνοντας έτσι τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η συνέχιση με νέους περιορισμούς στις ιατροφαρμακευτικές παροχές όπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο είναι δεδομένη. Ακόμα οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς θα φέρουν νέα χαράτσια στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους και αυτό επειδή οι ασφαλισμένοι που θα πηγαίνουν στο γιατρό πέραν του προβλεπόμενου 4/ωρου θα επιβαρύνονται οι ίδιοι την δαπάνη όπως γινόταν και με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι δε γιατροί υποχρεούνται να μην δέχονται πάνω από 16 επισκέψεις στην 4ωρη απασχόληση.

Επιπλέον ανάμεσα στα άλλα όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί γιατροί, Παθολόγοι κ.α.) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξ’ ολοκλήρου την επίσκεψη. Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση φυσικά τι παραπέρα εμπορευματοποίηση προεξοφλούν αυτές οι ρυθμίσεις….

Αυτή είναι λοιπόν η μεταμνημονιακή εποχή που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με τους χίλιους μεταρρυθμιστικούς νόμους που την ακολουθούν.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας καταγγέλλουν και καταδικάζουν αυτές τις μεθοδεύσεις που αναγκάζουν τους συνταξιούχους, τον φτωχοποιημένο λαό να μην μπορεί να προστατεύσει την υγεία του παρά μόνο αν έχει χρήματα !!

Η κυβέρνηση όσο κι αν προσπαθεί με την προπαγάνδα της, να ωραιοποιήσει μια κατάσταση τα έργα της την διαψεύδουν. Όπως υποχρεώθηκε κάτω από τον αγώνα των συνταξιούχων να επιστρέψει  με την σύνταξη του Αυγούστου τις παρακρατήσεις, χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια,έτσι και πάλι ο αγώνας μας θα ασκήσει τη πίεση του για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές.