- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι υψηλές θερμοκρασίες επισπεύδουν την άρδευση – Την Τετάρτη ξεκινάει η εκταμίευση υδάτων

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόσληψη 13 υδρονομέων συνεδρίασε, το μεσημέρι της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, ωστόσο η είδηση η οποία προέκυψε είχε να κάνει με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Μετά από σχετική ερώτηση του κ. Θ. Μαρκινού, ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν η νέα εκταμίευση υδάτων για άρδευση, εντός και εκτός δικτύου ΤΟΕΒ, αναμένεται να ξεκινήσει από αυτή την Τετάρτη 6 Μαϊου.

Να υπενθυμίσουμε πως κανονικά, και σύμφωνα με τα όσα είχε αποφασίσει το Συντονιστικό Όργανο σε σχετική συνεδρίασή του πριν από λίγες μέρες, η αρδευτική περίοδος θα ξεκινούσε στις 10 Μαϊου.

Κατά τα λοιπά, η απόφαση για την πρόσληψη των 13 υδρονομέων πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Και αυτό διότι ο κ. Βαρελάς ψήφισε «λευκό» καθώς δεν είχε στη διάθεσή του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τις σχετικές εισηγήσεις των κοινοτικών συμβουλίων.

Εισηγητής στο θέμα ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως πριν «κλείσουν» τα ονόματα των υδρονομέων προηγήθηκε σχετική συζήτηση με τους Προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους.