- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι Φίλοι του Μουσείου πόλης της Καρδίτσας επισκέπτονται ελληνικά μουσεία

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να φέρει σε επαφή τα μέλη και τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, με μουσεία πόλεων  που δεν αποτελούν εύκολα προορισμό εκδρομής, το σωματείο των «Φίλων» του Μουσείου Πόλης του Δήμου Καρδίτσας/ΔΟΠΑΚ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο  4 Μαΐου 2019, επίσκεψη στο  Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης των Θηβών [1] ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα για να στεγάσει τα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφικών ερευνών αλλά και την πλούσια παράδοση πνευματική της Βοιωτίας, με έμφαση στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου. Εκτός από το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο, θεωρείται υποδειγματικό και μουσειολογικά, μετά την πρόσφατη εμπνευσμένη ανακαίνισή του.

Μετά την ξενάγηση στο μουσείο, θα πραγματοποιηθεί στάση για μεσημεριανό φαγητό στη Σκάλα Αταλάντης. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου, ο οποίος στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του μουσείου (Λ. Σακελλαρίου 35, 9.00-11.00 καθημερινά ή στην ηλ. διεύθυνση friends.mpk@gmail.com [2]). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η τιμή για κατόχους κάρτας μέλους του συλλόγου θα κυμανθεί γύρω στα 15 ευρώ (λεωφορείο, ξεναγός). Η γενική είσοδος στο μουσείο είναι 6 ευρώ (δωρεάν για τους κατόχους κάρτας μέλους του συλλόγου)”.