- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ολική καταστροφή καλλιεργειών από τη σφοδρή χαλαζόπτωση

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Κυριακής την περιοχή της Τ.Κ Φύλλου Δήμου Παλαμά προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και οδηγώντας τους καλλιεργητές σε απόγνωση.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος με τον πρόεδρο της Τ.Κ Φύλλου κ. Βάιο Γιώτα προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος. Σε δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε:

‘’Είναι η τρίτη φορά που η χαλαζόπτωση χτυπά την Τ.Κ Φύλλου τη φετινή καλλιεργητική περίοδο. Η καταστροφή είναι ολική, αφού 1000 στρέμματα με καλλιέργεια βαμβακιού κυρίως, μετατράπηκαν σε λίμνη από την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι βαμβακοκαλλιέργειες δεν πρόλαβαν καν να φτάσουν στο στάδιο της ανθοφορίας, γεγονός που καθιστά χαμένη τη φετινή παραγωγή’’.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Νούσιου μετά την καταστροφή των καλλιεργειών στην Τ.Κ Φύλλου.

“Επικοινώνησα άμεσα με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Δούκα στον οποίο έθεσα το μέγεθος του προβλήματος και ζήτησα την παρέμβαση του Οργανισμού για την καταβολή αποζημιώσεων. Ο κ. Δούκας με διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι απαραίτητοι έλεγχοι και η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους’’.

Και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κατέληξε: ‘’ Στηρίζουμε έμπρακτα τον παραγωγό, συνδράμοντας στην άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την γρήγορη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων’’.