- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ομαλοποιείται άμεσα η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής

Με αφορμή την τελευταία κινητοποίηση, που αφορούσε την λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, η Διοίκηση του Γ. Ν. Καρδίτσας, εκτιμώντας τη σοβαρότητα ενός θέματος που επιβάλει την ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, επισημαίνει ότι άμεσα και έγκαιρα, με επιμονή και αποφασιστικότητα και με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ.:

  1. Αιτήθηκε επανειλημμένως, με έγγραφα της προς την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, την μετακίνηση τριών (3) Παιδιάτρων και από 1ης Νοεμβρίου μετακινείται Παιδίατρος για την κάλυψη των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής.
  2. Αιτήθηκε προ εξαμήνου και πλέον, με εξασφαλισμένες τις πιστώσεις, την πρόσληψη Επικουρικών Παιδιάτρων και παρά την μακρόχρονη απουσία ενδιαφερομένων στη λίστα των Επικουρικών Ιατρών της 5ης ΥΠΕ, το Γ.Ν. Καρδίτσας εξασφάλισε την πρόσληψη Επικουρικού Ιατρού, που υπηρετεί ήδη από μηνός και πλέον στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.
  3. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής σε μόνιμη βάση, αιτήθηκε και εξασφάλισε από το Υπουργείο Υγείας την πρόσληψη δύο μόνιμων Παιδιάτρων Επιμελητών Β’. Η διαδικασία πρόσληψης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η περαίωση της και τέλος
  4. Έως την περαίωση της διαδικασίας πρόσληψης των μονίμων Παιδιάτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πρόσκαιρα το πρόβλημα των εφημεριών αιτήθηκε ήδη από το Υπουργείο Υγείας την έγκριση πρόσληψης Παιδιάτρων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι ομαλοποιείται άμεσα η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και ότι σύντομα θα προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών της για την προστασία των πολιτών, την μη έκθεση της ζωής τους σε κίνδυνο και την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.