- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ομιλία του Προέδρου Εργατικού Κέντρου Γ. Καπράνα στην απεργιακή συγκέντρωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το έδειξε από την αρχή η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ ότι προνομιακός συνομιλητής του σε θέματα που αφορούν το χώρο της εργασίας θα είναι ο Σ.Ε.Β.  Ο ΣΕΒ θα εκφράζει τις επιθυμίες του και η Κυβέρνηση θα τις νομοθετεί χωρίς δεύτερη  κουβέντα.

Το έδειξε με τη ν ψήφιση των τροπολογιών για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης εργαζομένων, την κατάργηση της συνυπευθυνότητας  του εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, το δείχνει και τώρα με την κατάθεση προς διαβούλευση και ψήφιση του Αναπτυξιακού  Πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει ένα πλήθος διατάξεων που πλήτουν  βάναυσα τον πυρήνα του  συλλογικού και ατομικού εργατικού δικαίου, καθώς και βασικά ζητήματα της συνδικαλιστικής δράσης.

Για το Συνδικαλιστικό Κίνημα  και  ο αγώνας για όλου μας  να μην περάσουν όλα αυτά είναι μονόδρομος .  Είμαστε το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης  για τους ανθρώπους του μόχθου.

Γι’ αυτό σήμερα 2 Οκτώβρη τα συνδικάτα απεργούν, διεκδικούν και απαιτούν:

     Συναδέλφισες και συνάδελφοι, θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει μόνο προς όφελος των εργοδοτών .

    Η πραγματική ανάπτυξη είναι με χαρακτηριστικά και πολιτικές που θα έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με σεβασμό στους εργαζόμενους και στις βιοποριστικές ανάγκες τους, με σεβασμό στα εργασιακά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

       Γι’ αυτό ο αγώνας θα πρέπει να είναι συνεχής για την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων και πολιτικών που έχουν οδηγήσει μεγάλα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού στην απόλυτη εξαθλίωση και έχουν οδηγήσει πάνω από μισό εκατομμύριο πτυχιούχους νέους στο δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν δουλειά !

           Ο αγώνας συνεχίζεται!!!