- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ομόφωνα στην πλατεία Πλαστήρα το μνημείο για το Ύψωμα 731

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, τη χωροθέτηση για την κατασκευή μνημείου προς τιμήν των στρατιωτών που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι στο ύψωμα 731.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος ο οποίος τόνισε πως χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες να επιλεχθεί ο καταλληλότερος χώρος. Έτσι προκρίθηκε η πλατεία Πλαστήρα όπου υπάρχουν δύο νοητές γωνίες με το άγαλμα του Πλαστήρα και με το άγαλμα της Μάνας.

Άλλοι προτεινόμενοι χώροι ήταν η πλατεία Ακαδημίας ή στην είσοδο της πόλης ή κοντά στο γήπεδο του Παλέρμο.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη που πρωτοστάτησε στην όλη προσπάθεια. Όπως ανέφερε ο κ. Βερίλλης, το συγκεκριμένο μνημείο δεν θα αποτελεί ένα απλό στολίδι, αλλά θα αναβαθμίσει αισθητικά την πόλη και θα της δώσει μία ταυτότητα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Παπαλός συμφώνησε με την εισήγηση και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι θα βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο αποκτά βαρύτητα καθώς, μεταξύ άλλων, θα μπορέσουν, να το γνωρίσουν και οι νέοι.

Ο κ. Μιχαλάκης, στη συνέχεια, είπε πως ως πόλη δεν έχουμε και πολλά μνημεία, γι ΄ αυτό και η συγκεκριμένη κίνηση είναι πολύ σημαντική.

Ο κ. Ευ. Λέμας επεσήμανε πως η όλη πρωτοβουλία είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής απέναντι σε όλους αυτούς τους ήρωες αγωνιστές.

Ο κ. Β. Κρανιάς συμφώνησε επίσης με την εισήγηση και συμπλήρωσε πως λαός χωρίς ιστορία δεν έχει μέλλον.

Ο κ. Ηλ. Σχορετσιανίτης εξέφρασε την άποψη πως δεν θα πρέπει να είναι κάποιο αφηρημένο μνημείο και εκτίμησε πως καλό θα ήταν να αναγραφούν και τα ονόματα των Τρικαλινών.

Ο κ. Χατζής δήλωσε πως έχουμε τόσο σημαντική ιστορία που θα πρέπει να τη γνωρίσουν όλοι.