- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ορκίστηκαν απόφοιτοι του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας εξήντα τεσσάρων (64) νέων πτυχιούχων του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν πάνω από τετρακόσια άτομα (προσκεκλημένοι, σπουδαστές, γονείς και καθηγητές των Τμημάτων της Καρδίτσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Μανούρας Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου κ.Καραγιώργος Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Θεσσαλίας κ. Τζέκος Θωμάς και Καθηγητές όλων των Τμημάτων της Καρδίτσας.

Η  Πρόεδρος του Τμήματος Όλγα  Γκορτζή στο σύντομο χαιρετισμό της, έδωσε ευχές στους νέους αποφοίτους για καλή σταδιοδρομία και υπογράμμισε:

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια εορταστική τελετή επιβράβευσης- πιστοποίησης της γνωσης. Οι συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειές σας σας πρόσφεραν το πολυπόθητο διαβατήριο για το κατώφλι των πτυχιούχων, γευθείτε τη χαρά της επιτυχίας σας.

Για μένα είναι μεγάλη χαρά, τιμή και ευθύνη να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας….  θα αδράξω την ευκαιρία να σας δώσω τη δική μου οπτική ως ένας από τους μελετητές για την σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας, σκοπιμότητας, στις οποίες βασίστηκε η εισήγηση για την ίδρυση του Τμήματος, ως εκπαιδευτικός επί σειρά ετών στο ΤΜΉΜΑ Δ.Δ., αλλά και από τη σημερινή διοικητική μου θέση.

Καλείστε να σταδιοδρομήσετε σε καιρούς σκυθρωπούς, αλλά η αισιοδοξία είναι χαρακτηριστικό της νεότητας όχι μόνο της νεότητας της φύσης αλλά κυρίως τη νεότητα του νου και της καρδιάς, φροντίστε να κρατήσετε σαν φυλαχτό.

Διαθέτετε στη φαρέτρα σας πολύτιμο όπλο την υψηλού επιπέδου διεπιστημονική θεωρητική γνώση σε συνδυασμό με την χρήσιμη πρακτική κατάρτιση. Σας ανοίγονται ορίζοντες σ ένα δυναμικό και ισχυρό χώρο και καλείστε να συνδράμετε την προσδοκώμενη οικονομική ανάπτυξη που θα έχει τη μορφή και το στίγμα του Αγροδοατροφικού τομέα.

Προπάντων κυνηγήστε το επιχειρείν, οι περίοδοι οικονομικής κρίσης και αναπτυξιακής ύφεσης ενδείκνυνται για αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας επιβίωσης είναι σύμφυτος με την προσωπική εξέλιξη, οι αντιξοότητες απαιτούν τόλμη και σύνεση.

Ανεξάρτητα το δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας σας, όποιοι και αν είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι, ένα είναι σίγουρο, ότι η αποφοίτησή σας σήμερα από το Τμήμα μας σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού ΣΤΗ ΖΩΗ σας αλλά και μιας νέας Σχέσης με το Τμήμα.

Ένας νέος κύκλος της ζωής σας ξεκινά από σήμερα, πιο υπεύθυνος, πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός, για ορισμένους λίγο πιο δύσκολος, για άλλους ήδη ξεκάθαρος επαγγελματικά.

Η ανάδειξη του Τμήματος και η συσσώρευση επικαιροποιημένης ανταγωνιστικής και εφαρμοσμένης γνώσης στο Τμήμα  υποδηλώνουν ότι μπορούμε να σταθούμε αρωγοί και σε αυτές τις αναζητήσεις σας.

Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι για την επαγγελματική επιτυχία σήμερα δεν υπάρχουν. Εάν μπορώ να σας δώσω εδώ μια συμβουλή, επιτρέψτε μου να σας πω να μην συμβιβαστείτε με την μετριότητα. Μην συμβιβαστείτε γενικά στη ζωή σας αλλά πολύ περισσότερο στην επαγγελματική σας πορεία. Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψετε, να σκεφτείτε, να εκπαιδευτείτε και να μελετήσετε περισσότερο. Η σημερινή ζωή, περισσότερο από πότε, είναι μια ατέλειωτη σειρά από αντιθέσεις. Αντιθέσεις που γεννούν επιχειρήματα, που καλλιεργούν ανακαλύψεις, που φέρνουν πρόοδο. Υιοθετείστε λοιπόν τις αντιθέσεις που προκύπτουν στη ζωή σας, αντιμετωπίστε με αισιοδοξία κάθε προοπτική που διαφαίνεται στην αυριανή σας μέρα και κυρίως μην συμβιβαστείτε.

Για όλους εμάς τους Καθηγητές σας και τη Διοίκηση του Ιδρύματος, ΠΟΥ παρακολουθήσαμε τους προβληματισμούς σας και γίναμε κοινωνοί των αναζητήσεών σας η σημερινή μέρα είναι μέρα ενδυνάμωσης. Με ακαδημαϊκή αφοσίωση μέριμνα και ευσυνειδησία προσπαθήσαμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και τους επιστημονικούς προβληματισμούς, ΓΙΑ να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο. Αντικρίζουμε σήμερα ανάμεσα σας νέους επιστήμονες με όνειρα και φιλοδοξίες έτοιμους να διευρύνουν τους πνευματικούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες.