- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ορκίστηκαν 50 νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας πενήντα  (50) νέων πτυχιούχων του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν πάνω από τριακόσια άτομα (προσκεκλημένοι, σπουδαστές, γονείς και καθηγητές των Τμημάτων του Παραρτήματος Καρδίτσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής κ. Μουλάς Ανάργυρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Μανούρας Αθανάσιος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας κ. Δεληγιάννης Κωνσταντίνος.

Η  Πρόεδρος του Τμήματος Ο. Γκορτζή   στο σύντομο χαιρετισμό της, έδωσε ευχές στους νέους αποφοίτους για καλή σταδιοδρομία και υπογράμμισε:

Για μένα είναι μεγάλη χαρά, τιμή και ευθύνη να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας και δράττομαι της ευκαιρίας να δώσω τη δική μου οπτική ως ένας από τους μελετητές για την σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας, σκοπιμότητας, στις οποίες βασίστηκε η εισήγηση για την ίδρυση του Τμήματος, ως εκπαιδευτικός επί σειρά ετών στο Τμήμα Δ.Δ., αλλά και από τη σημερινή διοικητική μου θέση. Πρωτίστως θα ήθελα να σας ενημερώσω για την επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών το οποίο αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οριοθέτηση και προαγωγή του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Τμήμα Διατροφής και        Διαιτολογίας.

Το Τμήμα οργανώνεται πάνω σε δομές που περιέχουν στοιχεία Διασφάλισης Ποιότητας σύμφωνα με τα Διεθνή Ακαδημαϊκά πρότυπα. Το Τμήμα φιλοδοξεί να γίνει γνωστό για την δυναμική του ευρύτερα στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό μέσα από τις συνεργασίες που αναπτύσσει με άλλα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά και ερευνητικά κέντρα, ώστε να αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα σπουδών που παρέχει, την άριστη εκπαίδευση των αποφοίτων του, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τα ερευνητικά προϊόντα που παράγει.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής των δύο νέων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος βαθμίδας Αναπληρωτή Καθηγητή,  γεγονός που αναμένεται να συντελέσει στην ενίσχυση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος αυτού.

Αγαπητοί απόφοιτοι ολοκληρώσατε τις σπουδές σας σε ένα σύγχρονο

και ανταγωνιστικό αντικείμενο. Όσο και αν η γνώση σήμερα αμφισβητείται η δύναμη της παραμένει και απεικονίζεται σε  στάσεις συμπεριφορές ήθος, αξίες και συναισθήματα τα οποία καλλιεργήσατε στη διάρκεια των σπουδών σας και θα σας συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή σας.

Δεν υπάρχει βασιλική οδός για τη γεωμετρία», είχε απαντήσει ο Ευκλείδης σε κάποιον βασιλιά που του πρόσφερε πολλά χρήματα για να κάνει το γιό του, γρήγορα σοφό ώστε να τον διαδεχθεί.

Ανεξάρτητα το δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας σας, όποιοι και αν είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι, ένα είναι σίγουρο, ότι η αποφοίτησή σας σήμερα από το Τμήμα μας σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού ΣΤΗ ΖΩΗ σας αλλά και μιας νέας Σχέσης με το Τμήμα.

Ένας νέος κύκλος της ζωής σας ξεκινά από σήμερα, πιο υπεύθυνος, πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός, για ορισμένους λίγο πιο δύσκολος, για άλλους ήδη ξεκάθαρος επαγγελματικά.

Κάποιοι θα επιδιώξετε ίσως έναν μεταπτυχιακό τίτλο, στην Ελλάδα ή στο  Εξωτερικό

Σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό στάδιο το Τμήμα θα σταθεί αρωγός σε κάθε μελλοντική σας προσπάθεια που θα αποσκοπεί στην ανάδειξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας, με τις συνέργιες που έχει προωθήσει με ομοειδή Τμήματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό μέσω Εrasmus αλλά και με Ερευνητικά Προγράμματα.

Για εσάς που θα απευθυνθείτε στην αγορά εργασίας:

Το Τμήμα προωθεί σχέσεις συνεργασίας με Μονάδες Υγείας, Φορείς  και επιχειρήσεις παραγωγής Τροφίμων για την απόδοση Διατροφικών και Ιατρικών ισχυρισμών σε Τρόφιμα όπως η πρόσφατη Συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών.

Η ανάδειξη του Τμήματος και η συσσώρευση επικαιροποιημένης ανταγωνιστικής και εφαρμοσμένης γνώσης στο Τμήμα  υποδηλώνουν ότι μπορούμε να σταθούμε αρωγοί και σε αυτές τις αναζητήσεις σας.

Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι για την επαγγελματική επιτυχία σήμερα δεν υπάρχουν. Εάν μπορώ να σας δώσω εδώ μια συμβουλή, επιτρέψτε μου να σας πω να μην συμβιβαστείτε με την μετριότητα.

Η σημερινή οικονομία επιβραβεύει την καινοτομία και την κινητικότητα και δεν ανταμείβει την προβλεψιμότητα και την στασιμότητα.

Οι ευκαιρίες όμως ανοίγονται μπροστά σας.

Η αξία του ανθρώπου είναι να ζητάει το αδύνατο.  Nα ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο και να ’ναι σίγουρος πως θα το φτάσει, Ν. Καζαντζάκης!!!

AN και οι πρωταγωνιστές της σημερινής τελετής είστε εσείς αγαπητοί απόφοιτοι θα ήθελα να αναφερθώ στους αδιαμφισβήτητους συνοδοιπόρους σας αυτούς που ήταν απόντες στα αμφιθέατρα, διακριτικοί σε κάποιες περιπτώσεις  σιωπηλοί σύμμαχοι  των προσπαθειών σας, οι οποίοι εκτός από την οικονομική τους συνδρομή σας συνόδεψαν με τις προσευχές, τις νουθεσίες και την αγάπη τους σε κάθε στάδιο αυτής της πορείας,  αναφέρομαι στους γονείς σας, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Για όλους εμάς τους Καθηγητές σας και τη Διοίκηση του Ιδρύματος, ΠΟΥ καταβάλαμε  προσπάθεια, ώστε να σας μεταδώσουμε πολύτιμες γνώσεις και εφόδια, ΓΙΑ να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο. Σήμερα είναι ημέρα χαράς.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, η οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας, σε καμιά περίπτωση δεν επέφερε ΈΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ποιότητα διδασκαλίας του παρεχόμενου ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου τα ΑΕΙ  μας.

Ακολούθησε η καθομολόγηση των νέων αποφοίτων, που στη συνέχεια έλαβαν το πτυχίο τους από τους κ.κ. Καθηγητές του εν λόγω Τμήματος.