- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ορ. Ψαχούλας: Ώρα μηδέν για την Ελλάδα, φεύγουν οι επενδυτές, ρημάζει ο τόπος μας

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες για να αυτοδιαψευστεί ο πρωθυπουργός, μετά τη…στημένη και ωραιοποιημένη συνέντευξη του στη ΔΕΘ, όπου ως γνωστόν απουσίασαν οι καυστικές ερωτήσεις, ενώ οι περισσότεροι των δημοσιογράφων λησμόνησαν την αποστολή τους.

Ο κ. Τσίπρας που εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το σκέλος των ξένων επενδύσεων αποδείχτηκε ψεύτης και λαοπλάνος γιατί η εταιρεία  El Dorado Gold ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά μη αντέχοντας άλλο τις αλλοπρόσαλλές αποφάσεις και τις προσφυγές. Η φυγή της εν λόγω εταιρείας σηματοδοτεί ανεργία για 4.000 εργαζόμενους με τραγικές επιπτώσεις στην περιοχή της Χαλκιδικής και την Εθνική οικονομία, και επειδή ζούμε σε μια χώρα με ελεύθερη οικονομία το κλίμα που περνάει στον επενδυτικό κόσμο του εξωτερικού είναι εμφανώς το χειρότερο. Ουδείς θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, όπου κυριαρχεί ατέρμονη γραφειοκρατία και λαμογιά….!

Και αντί να προβληματισθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, η απόφαση της κυβέρνησης συναντά ένθερμους υποστηρικτές όπως ο περιβόητος Καρανίκας και ο υβριστής Πολάκης. Αγνοούν οι κυβερνώντες και οι σύντροφοι τους αριστερίζοντες με πλούσια τσέπη ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει συμμάχους και συνεταίρους τα μεγαλύτερα funds του κόσμου…!

Φανταστείτε λοιπόν τη ζημιά προκαλείται, τι μηνύματα προσλαμβάνει το επενδυτικό κεφάλαιο. Έχουμε μια κυβέρνηση για λύπηση ή καλύτερα για κλωτσιές…

Η επόμενη μέρα για τη χώρα μας σημαίνει απουσία επενδύσεων. Όχι δις δολάρια, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να έλθει στην χώρα. Το δήθεν φιλικό προσωπείο του κ. Τσίπρα και της παρέας του προς τους ξένους επενδυτές έπεσε.. Ο κρατισμός τους θέλει τη χώρα στην κρίση, όπου βολεύονται δικά τους παιδία και κυνηγιούνται κυριολεκτικά ντόπιοι και ξένοι επενδυτές. Βγάζουν σπυριά οι άνθρωποι αυτοί όταν ακούνε για επενδύσεις και επιχειρηματικότητα. Είναι θιασώτες  του Μαδούρου κι’ άλλων ηγετών που εξαθλιώνουν τους λαούς τους, γι’αυτό και οι σημερινοί κυβερνώντες έπραξαν ακριβώς τα αντίθετα απ’ότι διεκήρυτταν προεκλογικά (πχ το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, έγινε χάνουμε τα σπίτια με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.)

Ο κ. Τσίπρας απέδειξε περίτρανα πόσο εχθρικά διάκειται απέναντι στις επενδύσεις και την ανάπτυξη .

Πολλές οι περιπτώσεις:

  1. Το πολεμικό κλίμα κατά της Cosco (Βλέπε Θ. Δρίτσας)
  2. Το ελληνικό και η ακύρωση της επένδυσης (Σήμερα ο χώρος αυτός έχει εγκαταλειφθεί και προκαλεί θλίψη σε όλους εκείνους που το επισκέπτονται). Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπου ερημώθηκαν τα πάντα και έγιναν έρμαιο των κλεπτών και διαρρηκτών.
  3. Η επένδυση στην Κασσιόπη (Κέρκυρα) βλέπετε εκεί ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης είναι φίλοι του κ. Τσίπρα !!!! Ίδια τύχη είχε και η επένδυση στη Ζάκυνθο.
  4. Η επένδυση στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδου που μπλόκαρε ο κ. Μπαλτάς ως υπουργός πολιτισμού, που σήμερα τρέχει να μαζέψει τα δικά του…

Τέλος έγκλημα συνιστά το ξεπούλημα του ΟΣΕ αντί πινακίου φακής, με το πέρασμα των χρεών στο Ελληνικό δημόσιο.

Τι να πει κανείς; Δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ανερμάτιστη και πολλαπλά επικίνδυνη για τη χώρα μας.

Αντίθετα κρατούν υπό τη σκεπή του δημοσίου την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κλπ για να βολεύουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Μετέτρεψαν το ελληνικό δημόσιο σε δικό τους «μαγαζί», αφού στο μεταξύ διέλυσαν όλες τις παραγωγικές τάξεις. Ο πρωθυπουργός που άλλοτε ανέβαινε στις πλατφόρμες των τρακτέρ , ξέχασε τον αγροτικό κόσμο από την Θεσσαλονίκη , δεν είπε ούτε μια λέξη!!!!

Πλησιάζει όμως η ώρα της κρίσης και της λαϊκής ετυμηγορίας.

Όλοι πρέπει να σκεφτούμε τα 30 μεγάλα ψέματα του πρωθυπουργού. Να δούμε με ανοικτό μυαλό την κατάσταση στην οποία μας οδήγησε.

Το κυριότερο να δούμε το μέλλον της όμορφης χώρας μας αν θέλουμε να μείνουν εδώ τα παιδιά μας και όλοι οι επιστήμονες που θα βρουν τη δύναμη να αναζητήσουν σε τούτο τον τόπο ένα καλύτερο αύριο.

Οι νεκροθάφτες της πατρίδας και όλοι οι εμπλεκόμενοι να παταχθούν με τη δύναμη της ψήφου μας.

Έτσι μόνο θα ανατέλλει μια καινούρια ελπιδοφόρα περίοδος ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Του Ορέστη Ψαχούλα,  Εντεταλμένου Συμβούλου Περιφέρειας Θεσσαλίας
στους τομείς Απασχόλησης & Εμπορίου