- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Έρωτας μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου  «Ο Έρωτας μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι αφιερωμένο στον Claude Fauriel (1772 – 1844)», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουνίου στο Πνευματικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Για τρεις ημέρες η Καρδίτσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του πανελληνίου ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Διακεκριμένοι εισηγητές, πανεπιστημιακοί θα αναλύσουν τη σχέση και τη θέση του έρωτα  στο Δημοτικό Τραγούδι. Είναι ένα πεδίο, στο οποίο καταγράφονται τα αισθητικά πρότυπα για τη γυναίκα και τον άνδρα. Παράλληλα, ο έρωτας αναδεικνύεται σε μορφή εκδήλωσης παθών, συγκρούσεων και αντιμετώπισης της πολιτισμικής και εθνοτικής ετερότητας.

Το συνέδριο οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Καρδίτσας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 1/6/2018, το απόγευμα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στον Claude Fauriel και την προσφορά του στην Ελλάδα, στα Γράμματα και τη συμβολή του στον Αγώνα του 1821.

Εισηγητές του συνεδρίου είναι:

(M.Sc. Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ε.Α.Π. & Πτυχίο Εθνομουσικολογίας με κατεύθυνση το Δημοτικό Τραγούδι, Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.