- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μουσείο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος επισκέφθηκε προχθές με έκδηλο και ειλικρινές ενδιαφέρον το Αστυνομικό μας Μουσείο, προκειμένου να ενημερωθεί δια ζώσης για την προσφορά του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Τα ποικίλα μουσειακά εκθέματα διαχρονικής μνήμης και αξίας στο Αστυνομικό μας Μουσείο, το οποίο λειτουργεί και ως Κέντρο Ιστορικής Έρευνας, καθώς και το αρχειακό υλικό που διαφυλάσσεται επιμελώς, προκάλεσαν τον θαυμασμό του κ. Νούσιου, τον οποίο και διατύπωσε ιδιοχείρως στο τηρούμενο βιβλίο επισκεπτών: «Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει.

Χαρά στο μεράκι σας και στην αφοσίωσή σας να διατηρείτε ζωντανό ένα κομμάτι της ιστορίας μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας θα είναι αρωγός σας για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του σημαντικού αυτού έργου».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, ο κ. Νούσιος ενημερώθηκε για τη γενόμενη έρευνα και καταγραφή των πεσόντων Καρδιτσιωτών Αστυνομικών στους αγώνες της Ελλάδας κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες στους Βαλκανικούς πολέμους, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στο ένδοξο έπος 1940-1941, στην Εθνική Αντίσταση, στον πόλεμο κατά της Ληστοκρατίας και στους καθημερινούς αγώνες που δίνει η Αστυνομία ως θεσμός της Δημοκρατίας για την προστασία και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους Δίκαιου στην πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου, συζητήθηκε εκτενώς η ανέγερση μνημείου τιμής των πεσόντων Αστυνομικών, ως επίσης και η υλοποίηση ανέγερσης αντίστοιχου μνημείου των πεσόντων Καρδιτσιωτών μαχητών του θρυλικού Υψώματος 731, με αφορμή και της υπάρχουσας Έκθεσης στο χώρο του Μουσείου κειμηλίων και λοιπών αντικειμένων, τα οποία περισυνελέχθησαν από τον χώρο του Υψώματος του 731 (κράνη, ξιφολόγχες, θραύσματα οβίδων, καλύκων, ναρκών κ.ά.)

Ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Δημήτρης Καλλιαντζής, παρουσία και του κ. Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη στέγαση των πολυπληθών μουσειακών αντικειμένων σε μεγαλύτερο και καταλληλότερο χώρο. Ο κ. Καλλιαντζής συνδυαστικά με αυτό τον πληροφόρησε επιπλέον, ότι το Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας κεντρίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσοτέρων, οι οποίοι επισκέπτονται τον χώρο, αλλά και ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου, οι επισκέπτες της οποίας ανέρχονται μέχρι σήμερα στις 213.449.