- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στηρίζει τους αγρότες

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης προεκλογικά, τίποτα δεν αλλάζει σε θετική κατεύθυνση.  Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κλπ) με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται.  Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών έχει γενικευτεί σε όλα τα προϊόντα (στο βαμβάκι η μείωση φτάνει στο 20%) με τις ευλογίες και αυτής της κυβέρνησης – που όμως την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση – και επιτρέπει την κερδοσκοπία μιας χούφτας βιομηχανιών και εμπόρων.
Η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων. Οι ζημιές στην παραγωγή υπάρχουν σε όλο σχεδόν το νομό με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει όλα τα ζημιογόνα αίτια, να μην έχουν βγει τα πορίσματα των ζημιών που καθυστερούν εδώ και μήνες και απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση οδεύει προς ιδιωτικοποίηση τον ΕΛΓΑ.

Το ΔΣ του συνεταιρισμού καταγγέλλει και καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης, που έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει ΜΑΤ,

στέλνοντάς μας 40 χρόνια πριν, προκειμένου να εμποδίσει τη

δημιουργία του μπλόκου των μικρομεσαίων αγροτών στον Ε65 την

Τετάρτη 4 Δεκέμβρη. Επίσης καλεί τα μέλη του και όλους τους αμπελουργούς να συμετέχουν στην κινητοποίηση την Κυριακή 8/12/2019 και ώρα 12:00 στο μπλόκο στον Ε65.