- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο διπλοπρόσωπος Ιανός (ο μύθος) και οι διπλοπρόσωποι υπεύθυνοι της καταστροφής (στην πραγματικότητα)

Ο Ιανός δε μας έδειξε απλώς το κακό του πρόσωπο. Αποκάλυψε την αλήθεια της διαχρονικής εγκατάλειψης της Καρδίτσας από τους μεγαλόσχημους φορείς. Από αυτούς που εκλέγει για να διαχειρίζονται τα πολιτικά ζητήματα σε κεντρικό (Βουλή) και αυτοδιοικητικό (Περιφέρεια και Δήμοι) επίπεδο. Αποκάλυψε την ανυπαρξία σχεδίου και τις συνέπειες της αποψίλωσης του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα από προσωπικό και μηχανήματα και στην περιφέρεια και στους δήμους ελέω μνημονίων και «επιτελικού  κράτους». Ο διπλοπρόσωπος Ιανός αποκάλυψε τους διπλοπρόσωπους υπεύθυνους της καταστροφής.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη οικονομικά και ηθικά. Στη δύσκολη αυτή στιγμή πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας όχι για να βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους επαγγελματίες που καταστράφηκαν, τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, τους αγρότες που είδαν το βιος τους και τη σοδειά τους να  χάνονται στα λασπωμένα νερά, τους κατοίκους που έχασαν σπίτια, ό,τι είχαν σ’ αυτά και τα αυτοκίνητά τους. Δεν θα μείνουμε σε αριθμούς. Ο πόνος, η απόγνωση και η αγωνία για το μέλλον δεν αποτιμώνται και δεν αποζημιώνονται.

Ζητάμε:

Για την ανυπαρξία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας και την απουσία του από το συλλαλητήριο,  όπως επίσης και για την αδράνειά τους στα εκπαιδευτικά (προστασία από τον covid19, ελλείψεις προσωπικού κ.λ.π.), θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενη ανακοίνωση.

 

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας