- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Δ. Μουζακίου επενδύει στη δημιουργία συλλογικών σχημάτων στον Αγροτικό τομέα

Τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού στέβιας στον Κόμπελο του Φαναρίου επισκέφθηκαν οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON  που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Καρδίτσας.

Οι συμμετέχοντες, που σημειωτέον προέρχονται από διάφορες χώρες της Ε.Ε. (Γερμανία, Ολλανδία κλπ) στη συνέχεια συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Φαναρίου όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός και η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας κ. Φασιανού.

Ο κ. Κωτσός στο καλωσόρισμά του  αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στην αναγκαιότητα δημιουργίας συλλογικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα διευκρινίζοντας πως  Δήμος Μουζακίου είναι αρωγός αυτών των  προσπαθειών, όπως έγινε και με τον Συνεταιρισμό Στέβιας.

«Μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικής οικονομίας επισκεφθήκαμε όλα τα  Τοπικά Διαμερίσματα με στόχο την ενθάρρυνση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη δημιουργία ομάδων παραγωγών και νέου τύπου συνεταιρισμών, διότι μόνο μέσα από τα συλλογικά σχήματα μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη της παραγωγής, μέσω της μεταποίησης και εμπορίας των προϊόντων τους.

Τέτοιο λαμπρό παράδειγμα νέου τύπου συνεταιρισμού είναι και ο συνεταιρισμός στέβιας και είμαστε υπερήφανοι που ξεκίνησε από εδώ από το Φανάρι και πρόεδρός του είναι ο στενός μου συνεργάτης Γιώργος Κουλουσούσας που είναι και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Φαναρίου. Σε συνεργασία με την ΑΝΚΑ και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου μας πραγματοποιούμε συναντήσεις και ενημερώσεις στα δημοτικά μας διαμερίσματα με στόχο την ενημέρωση των αγροτών μας για τα νέα δεδομένα και την υποστήριξή τους σ’ όποια πρωτοβουλία θέλουν να αναλάβουν.. Επίσης βαρύτητα δίνουμε  και στον κτηνοτροφικό τομέα διότι και αυτός αποτελεί βασική δραστηριότητα στο δήμο μας με πολλές δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης. Εξ αυτού του λόγου θεωρώ πολύ σημαντικό το πρόγραμμα που υλοποιείτε διότι μπορεί μέσω αυτού μπορούν να μεταφερθούν καλές πρακτικές από τη μία χώρα στην άλλη και με την ανάλογη προσαρμογή στα κατά τόπους δεδομένα να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».