- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για το παζάρι της πόλης

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, θέτει θέματα στις αρχές της πόλης σχετικά με το παζάρι που διεξάγεται και που θα βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία του.

Κύριοι, Η πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης είναι γνωστή και έχει κοινοποιηθεί αρκετές φορές.
Πρόκειται για ένα θεσμό αναχρονιστικό που λειτουργεί ανασταλτικά για την τοπική επιχειρηματικότητα, πλήττοντας την τοπική οικονομία.

Ενόψει της διεξαγωγής και της φετινής εμποροπανήγυρης, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε το πλαίσιο για την έννομη λειτουργία της. Σύμφωνα με τον νομοθέτη, υπεύθυνος της διοργάνωσης και λειτουργίας της είναι ο Δήμος Καρδίτσας και η διάρκειά της είναι το μέγιστο  7 ημέρες (ν.3769/2009). Πιστεύουμε πως η εμποροπανήγυρη και η λειτουργία της θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας που ορίζει ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του Δήμου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Δήμος θα εφαρμόσει αυστηρά έλεγχο πωλητών, που πωλούν χωρίς παραστατικά και αποδείξεις, προϊόντα απομίμησης, καθώς και έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βάση της ισχύουσας νομοθεσίας και την αυστηρότητα που ισχύει και για την στεγασμένη επιχειρηματικότητα. Επίσης  μετά το τραγικό συμβάν, του θανάτου του νέου παιδιού στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού η εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλους τους χώρους της εμποροπανήγυρης κατά την διάρκεια λειτουργίας της, διασφαλίζει την ασφάλεια του κοινού και περιορίζει  την παρανομία και την οικονομική αιμορραγία.