- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει για την εμποροπανήγυρη

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,  Ενόψει της διεξαγωγής της φετινής εμποροπανήγυρης, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε το πλαίσιο για την έννομη λειτουργία της.

Πιστεύουμε πως η εμποροπανήγυρη θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δήμου Καρδίτσας ότι η διάρκειά της είναι 7 ημέρες. Σύμφωνα με την απόφαση δε, υπεύθυνος της διοργάνωσης και λειτουργίας της είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Η απόφαση αυτή του Δήμου απορρέει από την κείμενη νομοθεσία (ν.3769/2009) ότι η διάρκεια των εμποροπανηγύρεων (παζάρια) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις επτά (7) συναπτές ημέρες.

Αναφορικά δε με την λειτουργία της φετινής εμποροπανήγυρης θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλιστεί η καθόλα νόμιμη λειτουργία της.

Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να εφαρμοσθούν τα κάτωθι:

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Δήμος θα εφαρμόσει αυστηρά όλα τα ανωτέρω για την αποφυγή φαινομένων φοροδιαφυγής και παράνομης εμπορικής δραστηριότητας και να δώσει ένα μήνυμα ότι η συντεταγμένη πολιτεία κάνει το καθήκον της.

Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους φορείς της πολιτείας να εφαρμόσουν όλα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Στη διάθεσή σας για παροχή κάθε τεχνικής βοήθειας