- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο ΕΟΣΚ κάνοντας συντήρηση στο καταφύγιο Ελατάκος

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μάη, εθελοντές, μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), ανεβήκαν  στο καταφύγιο ”Ελατάκος”, με σκοπό να  κάνουν την καθιερωμένη ετήσια συντήρηση του καταφυγίου.

Οι ζημιές από το προηγούμενο βαρύ χειμώνα ήταν πολλές, η περίφραξη είχε σχεδόν καταστραφεί, οι σωλήνες της σόμπας είχαν σπάσει, πέρασαν και κάποιοι ασυνείδητοι  και το καταφύγιο έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο.

Αποκαταστάθηκε όλη η περίφραξη, τοποθετήθηκε κουπαστή, τρίφτηκε  και βάφτηκε για καλύτερη στήριξη και βελτίωση της εικόνας, αντικαταστάθηκαν οι σωλήνες της σόμπας και έγινε καλύτερη στήριξη, ντύθηκαν οι δεξαμενές με ξύλινη επένδυση, κόπηκαν παλιά ξύλα και τοποθετήθηκαν στην αποθήκη,  καθαρίστηκε το καταφύγιο μέσα και έξω, πετάχτηκαν άχρηστα υλικά και στο τέλος κατασκευάστηκε ένα μεγάλο τραπέζι μοναστηριακού  τύπου για έξω.

Το πρωί η ομάδα σηκώθηκε νωρίς (στις 5) και έγινε μια γρήγορη ανάβαση στην κορυφή  Μπορλέρο στα 2018 μέτρα.  Με την κατάβαση ήρθε  και η υπόλοιπη ομάδα δέκα ατόμων με πεζοπορία, άλλοι από Μπελοκομύτη και άλλοι από τα Ζυγογιαννέικα και βοήθησαν στις εργασίες, ενώ μια ομάδα πήγε μέχρι την Πόρτα Αγράφων να κάνει συντήρηση και βελτίωση της σήμανσης στο μονοπάτι.

Εκτός βέβαια από τους εθελοντές, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το πριονιστήριο των αδελφών Πασχάλη για την προσφορά τους στην ξυλεία που χρειάστηκε,  τα καταστήματα σιδηρικών και εργαλείων αδερφοί  Κατσίκη και αδερφοί Γκιούρη,  όπως επίσης τον Δημήτρη Χαραλαμπίδη, με την εταιρία δραστηριοτήτων  ”Tavropos”  για την προσφορά τους σε υλικά.

Επόμενη δράση του ΕΟΣΚ είναι το τριήμερο 17-19 Μαίου  όπου διοργανώνει την 2ηκατασκήνωση εθελοντών ορειβατών στο Λεοντίτο Αργιθέας. Η εθελοντική αυτή δράση γίνεται σε συνεργασία με την Μητρόπολη Θεσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την μονή Παναγίας Σπηλαιώτισσας Αγράφων και τον Δήμο Αργιθέας με σκοπό την ανάδειξη του περιπατητικού και ορειβατικού τουρισμού με θρησκευτικό ή και μνημειακό ενδιαφέρον.