- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μουσείο

Ο συντοπίτης μας επίτιμος Υπαρχηγός της Αστυνομίας κ. Γρηγόριος Αναγνώστου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, επισκέφτηκαν το Μουσείο μας και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη λειτουργία και την προσφορά του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, παρουσία του συνεργάτη και μέλους κ. Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, προσέφερε στον κ. Αναγνώστου ένα αναμνηστικό που φέρει τον θυρεό του Μουσείου, καθώς και ένα βιβλίο για τον Στρατάρχη ήρωα του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Ο Υπαρχηγός, ο οποίος εκπροσώπησε επίσημα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.) ως μέλος του Δ.Σ. στη γενόμενη ετήσια συνεστίαση όλων των Αστυνομικών Συλλόγων Καρδίτσας, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο, κατέγραψε περιχαρής τις ακόλουθες σκέψεις του στο βιβλίο επισκεπτών:”Μένω ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την επίσκεψή μου στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας, που διαθέτει ανεκτίμητης αξίας  συλλογή ιστορικού υλικού και κειμηλίων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της τ. Χωροφυλακής και της τ. Αστ. Πόλεων, έργο ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που φέρει τη σφραγίδα του Υποσ-γου Δημ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗ, ενός ανθρώπου με υψηλά αποθέματα ευαισθησίας, αγάπης, διάθεσης για προσφορά και μεγάλο  σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση. Ένα έργο, ανάχωμα στη λήθη και στους επιλήσμονες του χρέους, αλλά κυρίως στη διαχρονική αβελτηρία της Πολιτείας, στα βασικά καθήκοντα της οποίας είναι  η ανάδειξη της ιστορίας  και της εξέλιξης του αστυνομικού θεσμού στη χώρα μας, η οποία, καίτοι  ισχύει ο Ν. 3688/5-8-2008, που ίδρυσε το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν έλαβε καμιά πρόνοια για την ενεργοποίηση του νόμου αυτού, ο οποίος, δυστυχώς, ακόμα παραμένει ανενεργός. Η παράλειψη αυτή, αν μη τι άλλο αποτελεί και έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και στη μνήμη των αγώνων και θυσιών που  προσέφερε στην υπηρεσία της πατρίδας, ένας καταξιωμένος και νευραλγικός για την κρατική λειτουργία θεσμός”.