- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τους μαθητές για τον covid

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων του νομού μας, και να προληφθεί κατά το δυνατό η διασπορά  του ιού Covid-19.Τα κύρια μέτρα που διαθέτουμε είναι προς το παρόν η τήρηση των κανόνων υγιεινής χεριών και του χώρου, η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση της μάσκας.

Η χρήση μάσκας προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη  UNICEF, την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και από το Υπουργείο Υγείας ως μέρος του συνόλου των μέτρων και έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής για όλα τα παιδιά από 4 ετών και μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά.                                                             Τα παιδιά για τα οποία συστήνεται Η ΜΗ χρήση μάσκας είναι:

  1. Παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχικές, γνωσιακές ή διαταραχές συμπεριφοράς.
  2. Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό νόσημα που τα εμποδίζει στο χειρισμό τη μάσκας.

Τα παιδιά αυτά ή παιδιά με άλλα παρόμοια σοβαρά νοσήματα μπορούν σε συνεννόηση με τον παιδίατρο τους να μην χρησιμοποιούν μάσκα. Όλα τα παραπάνω νοσήματα ή διαταραχές, θα πρέπει να πιστοποιούνται προκειμένου να χορηγούνται ιατρικές βεβαιώσεις. Έχουν αποσταλεί από τον ΕΟΔΥ αναλυτικές οδηγίες της χρήσης της μάσκας κατά την διάρκεια του σχολείου και η σταθερή στάση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ιατρικής κοινότητας θα συμβάλει στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών.                                                                                                                                  Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ειδοποίησε  μέσω της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι προτίθεται να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, για θέματα που αφορούν τη  διασπορά του covid-19 όταν φυσικά αυτό του ζητηθεί.

Ήδη  ξεκινήσαμε τις ενημερώσεις, πήραμε μέρος σε τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικών,  έχουμε πάει προς ενημέρωση  σε όσα σχολεία μας το έχουν ζητήσει, και  συνεχίζουμε ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών μονάδων .

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο  και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι λόγω των εποχιακών λοιμώξεων που θα έρθουν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση. Τα σχολεία ανοίγουν και η κοινωνία μας προσπαθεί να ισορροπήσει και να επανέλθει στην κανονικότητα. Δεν χρειάζεται πανικός. Όποιος παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα δε σημαίνει αναγκαία ότι έχει μολυνθεί με τον covid -19. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας  ακολουθήστε τις οδηγίες του, και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ας βοηθήσουμε όλοι τους εαυτούς μας και τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το ΔΣ του ΙΣΚ εύχεται σε όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και διαβεβαιώνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ότι είμαστε κοντά τους  να τους βοηθήσουμε να συζητήσουμε κάθε αγωνία    και κάθε απορία τους , για την προφύλαξη και την προστασία από τη διασπορά του covid-19.

Τηρουμε τα μετρα !

Προστατευουμε τον εαυτο μας !

Προστατευουμε τον συνανθρωπο μας!

Προτεραιοτητα μας η ανθρωπινη ζωη!