- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες

To ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας θεωρεί χρέος του να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του και ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες που θέτουν σε καθημερινό κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν όλους εμάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοσοκομειακούς γιατρούς και σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας των ΤΟΜΥ των μονάδων ΚΟΜΥ των ιδιωτικών ιατρείων του ΕΚΑΒ και όλων των εμπλεκόμενων στην διαχείριση της πανδημίας που θυσιάζονται πραγματικά στο βωμό του καθήκοντος.

Σε αυτή τη μάχη οι συνάδελφοι μας νοσοκομειακοί ιατροί και όλο το προσωπικό, σε όλα τα τμήματα μάχονται καθημερινά, ιδιαίτερα όμως εκείνοι που έχουν αναλάβει την διαχείριση των
περιστατικών Covid-19. Παλεύουν δίχως όρια, πληρώνοντας πολλές φορές πολύ ακριβά το τίμημα αυτό, ακόμα και με την προσωπική τους υγεία.

Για το λόγο αυτό χρειάζονται τη στήριξη και την συνδρομή όλων μας.

Αυτές τις ώρες χρειαζόμαστε ιατρούς. Ιατρούς να στηρίξουν τα τμήματα Covid-19.
Ζούμε τη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας. Το σύστημα υγείας δέχεται ίσως την μεγαλύτερη πίεση των τελευταίων χρόνων.

Το Νοσοκομείο μας βρίσκεται σε οριακό σημείο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού.

Οι ιατροί των Κέντρων Υγείας μπήκαν και στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου μας.

Οι συνάδελφοι ιατροί του ιδιωτικού τομέα, με τη σειρά τους κρατάνε και διαχειρίζονται πληθώρα περιστατικών covid και μη covid στα ιατρεία τους βοηθώντας έτσι σημαντικά στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου μας. Η όλη κατάσταση όμως παραμένει δύσκολη.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας νοσοκομειακούς γιατρούς που αγωνίζονται να αναπληρώσουν κενά ετών στο ιατρικό προσωπικό και κρατούν το τεράστιο βάρος, αφοσιωμένοι στον άνισο αγώνα που δίνουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid -19 .

Το Νοσοκομείο δοκιμάζει τα όρια αντοχής του πασχίζοντας καθημερινά να ανταποκριθεί στην διαχείριση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία και υποστήριξη.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους μέλη μας ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε για την κατάσταση του νομού μας όλους τους εμπλεκόμενους σε θέματα υγείας φορείς, το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ, τις Διοικήσεις Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ.

Δυστυχώς η επέλαση του covid-19 συνεχίζεται, και πρέπει να οχυρωθούμε για να αντέξουμε και να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα.

Καλούμε λοιπόν την επίσημη πολιτεία μεταφέροντας την αγωνία μας να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα μας, που έχουμε πολλάκις επισημάνει προς αυτή, που αποτελούν και αιτήματα όλου του ιατρικού κόσμου και των πολιτών, και να προχωρήσει με άμεσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των αναγκών των δομών υγείας του νομού μας, σε μόνιμο προσωπικό κυρίως ιατρικό αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Και να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται από την πανδημία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προβλήματα που αφορούν τον συνεχή έλεγχο του πληθυσμού, την εξασφάλιση τμημάτων νοσηλείας και ΜΕΘ covid-19 και ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων να τα στηρίξουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μείωση των κρουσμάτων που ελπίζουμε να συνεχιστεί σε πανελλήνιο επίπεδο δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ελπίδας και αισιοδοξίας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Τέλος για να βοηθήσουμε κι εμείς να συμβεί αυτό και για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ας κάνουμε όλοι αυτό που μπορούμε!

Να μείνουμε ασφαλείς!!!