- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ο Κώστας Τσιάρας στην πληγείσα από το χαλάζι περιοχή

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών στις περιοχές του  Μουζακίου, του Παλαμά και της Καρδίτσας, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση ζήτησε εκ νέου ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, κατά την επίσκεψή του στη Μαγουλίτσα, στη Μαγούλα, στην Κρανιά, στο Παλαιοχώρι και στο Αγναντερό, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

«Οι πρώτες εικόνες ήταν κυριολεκτικά αποκαρδιωτικές» είπε και συμπλήρωσε πως «τώρα που αποφύγαμε τα χειρότερα, πρέπει να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Κυρίως, όμως, πρέπει οι αποζημιώσεις αυτές να αντανακλούν το μέγεθος της καταστροφής, που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ολοκληρωτική» είπε.

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής για την άμεση καταγραφή των ζημιών. «Είναι καθήκον ενός σύγχρονουΚράτους  να στέκεται αρωγός στους πολίτες είπε

Υποστήριξε, μάλιστα ότι«το πρόβλημα που προέκυψε την περασμένη Τρίτη απέδειξε πως σε επίπεδο υποδομών, οι αγροτικές περιοχές συνεχίζουν νααντιμετωπίζονται ως οι «φτωχοί συγγενείς» των μεγάλων πόλεων».Επανέλαβε, δε, πως κατά την άποψή του χρειάζονται πραγματικά έργα υποδομής προκειμένου οι αγρότες να πάψουν να είναι έρμαια των καιρικών φαινομένων και εξέφρασετην βεβαιότητά του «για την ορθότητα της επιλογής της Νέας Δημοκρατίας, να μεταφέρει τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ, εφόσον την εμπιστευτούν οι πολίτες, προκειμένου να μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προγραμματίσει και να υλοποιήσει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται στις αγροτικές  περιοχές».